Diamantformat padelrack

5/5

Ute efter ett diamantformat padelrack?
Då har du kommit helt rätt!

Padelzpel.se har dammsugit marknaden efter recensioner och betyg kring diamantformade padelrack. Här har vi sammanställt de bästa diamantformade padelracketen på marknaden.
Enjoy!

Innehållsförteckning

Lägsta pris länkarna är ett samarbete med Pricerunner som automatiskt skickar er till den sida som erbjuder padelracket till lägsta pris.

Bästa diamantformade padelracken

I våra sökningar över internet har vi eftersökt de bästa diamantformade padelracken. Kriterierna har varit ganska tydliga för oss när det kommer till denna typ av rack. Ett bra diamantformat padelrack skall kunna leverera kraft och fart i slagen, men utan att behöva helt släppa kontrollen. De diamantformade padelracken är framförallt anpassade för offensiva spelare, som gillar att använda sina overhead slag. 

Bullpadel Vertex 3 2021

Bullpadel Vertex 3 2021
9/10
Fart 95%
Kontroll 75%

Bullpadel Vertex 3 2021 är ett riktigt kraftpaket till padelrack. Bullpadel som är kända för sin speciella yta och hårda träff, har här lyckats ta fram ett riktigt kraftfullt offensivt padelrack. 

12k kolfiberyta, ergonomiskt grepp, räfflad yta, ja vi kan lista ett tiotal punkter som talar för att du borde använda detta racket. De smidiga medföljande vikterna som går att fästa i ramen för att anpassa vikten ger den en extra nivå jämfört med många andra racket på marknaden. Vill du ha ett kraftfullt diamanformat padelrack är detta en av de bästa på marknaden. 

Adidas metalbone

Padelracket Adidas
8.5/10
Fart 90%
Kontroll 80%

Proffsspelaren Ale Galáns favoritrack, Adidas Metalbone
Precis som Bullpadel Vertex 3 är detta racket utrustad med ett justerbart viktsystem. Men detta rack har så många andra fördelar än bara det när vi tittar närmare. 

Racket har formats för en offensiv spelare som Galán, vilket direkt gör  det till ett matchanpassat padelrack. Kombinationen av den höga balansen och extra stora sweetspoten gör den både kraftfull och kontrollerad. En perfekt kombination helt enkelt!

Diamantformat padelrack nybörjare

Diamantformade padelrack för nybörjare kan vara klurigt faktiskt att hitta rätt med på marknaden. Anledningen är att diamanformade rack vanligtvis används av offensiva spelare, som behärskar en smash. Nybörjare har vanligtvis inte dessa färdigheter ännu och då kan det bli utmanande att hitta rätt med ett diamantformat rack. Men det finns väldigt bra rack på marknaden som fungerar utmärkt även för nybörjare att spela in sig med. 

Babolat Technical Vertuo 2021

8/10
Fart 80%
Kontroll 75%

Vertuo Technical från Babolat är en riktig favorit när det kommer till diamantformade padelrack för nybörjare. Babolat har designat tre olika serier, med tre racket i varje serie; Ett runt, ett droppformat och ett diamantformat. Detta för att kunna erbjuda alla typer av padelspelare ett rack av hög kvalitet. 

Vertuo är den kostnadseffektivaste serien anpassad för nya spelare där Technical är det diamantformade racket. Du får här en behaglig mix av fart och kontroll för att du som nybörjare enkelt skall kunna komma igång med detta racket.

Wilson Ultra Team V2 2021

7.5/10
Fart 75%
Kontroll 70%

Wilson har precis som Babolat ett brett tänk när det kommer till att ta fram padelrack för hela marknaden. Alla typer av speltyper på alla nivåer. Wilson Ultra Team VS 2021 är det diamantformade racket från Wilson som ger dig som nybörjare rätt start på ditt spelande.

Racket ger dig en bra kontroll och en relativt stor sweetspot, vilket minskar svårigheten med slagen. Vill du som nybörjare ha ett diamantformat att starta igång rätt med så kan detta vara något för dig.

Diamantformade padelrack motionär

När det kommer till medelspelare och motionärer finns det ett brett utbud av diamantformade padelrack. Det är inte lika känsligt vanligtvis när det kommer till svårighetsgrad som bland nybörjare. Men det man behöver vara försiktig med är att inte köpa ett padelrack som är mer anpassat för avancerade spelare (läs tävlingsspelare). Då kan det bli ett väldigt svårspelat rack. 

Dunlop Aero-Star 2021

7.5/10
Fart 80%
Kontroll 75%

Dunlop Aero Star är det diamanformade och lätt spelade padelracket, utrustad med japanskt kolfiber. I detta rack har Dunlop inte snålat då japanskt kolfiber anses vara det bästa som ett padelrack kan tillverkas av. Trots detta är det först och främst ett lättspelat rack, men också till en överkomlig prisbild. 

Dunlop har verkligen lyckats få fram ett riktigt bra diamantformat padelrack för motionärer. Som får en behaglig mix av kontroll och fart.

Babolat Veron Technical

8.5/10
Fart 85%
Kontroll 80%

Även i motionär/medelklassen hittar vi en favorit från Babolat, denna gång Babolat Veron Technical. Detta är medelnivån av de tre serierna som Babolat tagit fram. 

Det specialformade huvudet och extra långa handtaget ger dig en riktigt fin spelkänsla. Fin kontroll och bra fart i de offensiva slagen, ger dig ett perfekt rack som motionär.

Diamantformat padelrack tävlingsspelare

Har du kommit upp i en sådan nivå att det har blivit dags att testa diamantformade padelrack för tävlingsspelare? Då är det viktigt att det känns rätt från start med ditt nya padelrack. De mer avancerade padelracken ger dig vanligtvis mer tillbaka i form både kraft och kontroll, om du lyckas hantera dem. Generellt är sweetspot mindre på de avancerade padelracken och på de diamantoformade sitter den lite högre upp. Vi har valt ut två favoriter bland avancerade diamantformade padelrack. 

wilson bela elite

Wilson Bela Elite 2021
8.5/10
Fart 90%
Kontroll 75%

Bela Elite är ett av tre padelrack i den välkända Bela-serien från Wilson. Ett samarbete mellan tidernas främste Fernando ”Bela” Belasteguin och stormärket Wilson. 

Wilson Bela Elite är det diamantformade padelrack som faller oss och de flesta mest i smaken. Det finns en mer avancerad variant av racket, men för många anses den alldeles för svårspelad. Bela Elite däremot ger dig en betydligt bättre kontroll och är lättare att hantera för den erfarna. Du får en otrolig kraft i slagen och racket är perfekt format mjuka rörelser.

Bullpadel Hack 02 2021

Bullpadel Hack 02 2021
8.5/10
Fart 85%
Kontroll 80%

Hack 02 från Bullpadel är ett hybridrack (dropp/diamant), vilket gör det inte helt och hållet till ett diamantformat rack. Men det är ett såpass kraftfullt rack att vi ser det som ett diamantformat rack, men som också erbjuder en hög kontroll. 

Till skillnad från systerracket Vertex 03 har dett en mer rundad yta och en något större sweetspot. Det gör det här till ett något mer lättspelat padelrack än Vertex. Men man skall inte låta sig luras, Bullpadel Hack 02 2021 är ett riktigt kraftpaket det också! 

Diamantformat padelrack dam

Diamantformade padelrack för damspelare finns det inte så gott om på marknaden. Det finns en hel del racket som ses som Unisex rack som är diamantformade. Men just damanpassade och diamantformade är det få av på marknaden. En av få aktörer som lyckats ta fram ett diamanformat padelrack för damer är Bullpadel. 

Bullpadel Vertex 03 W 2021

9/10
Fart 95%
Kontroll 75%

Damracket av den populära Vertex 03 är precis som syskonracket ett riktigt kraftpaket. I detta diamantformade rack får du ett verkligt offensivt vapen i ditt spelande. Detta rack passar defenitivt dig som vill spela ett offensivt spel och använda din smash så ofta du bara kan. 

Den räfflade ytan på racket ger det dessutom en extra dimension i grepp och spinn. 

Diamantformat padelrack junior

Våra unga kommande padelstjärnor kan redan i tidig ålder välja att nyttja sina färdigheter genom att välja typ av racket. Ett diamantformat padelrack för juniorer passar perfekt för den unga stjärnan som vill få ordning på det offensiva spelet. De kommer få extra hjälp i slagen över huvudet och kanske till och med få till en riktigt bra smash. Här har vi sammanställt våra två favoriter om du letar ett padelrack för barn som är diamantformat. 

adidas metalbone youth

8.5/10
Fart 65%
Kontroll 75%

Juniormodellen av den otroligt populära Metalbone från Adidas är ett riktigt bra juniorrack. Detta padelrack kommer garanterat ge juniorspelaren rätt förutsättningar för att komma vidare i sin padelkarriär. 

Adidas har här lyckats anpassa alla fina egenskaper som Metalbone har och skapat en juniormodell av den. Att den dessutom är ett marknadens snyggaste i designen ger ett stort plus i kanten. 

Bullpadel Hack Jr 2021

8.5/10
Fart 70%
Kontroll 75%

Även Bullpadel har här lyckats skapa en riktigt fin juniormodell av ett populärt seniorrack. Bullpadel Hack Jr ger dig samma härliga känsla och kraft som seniormodellen. 

Med den klassiska hårda Bullpadel träffen får du ett riktigt fint offensivt padelrack till juniorspelaren. 

Vad är ett diamantformat padelrack?

Inom padel pratar man vanligtvis om olika typer av spelare och olika typer av padelrack. När det kommer till spelare är det uppdelat som i de flesta sporter, offensiva och defensiva spelare. De offensiva spelarna använder vanligtvis en viss typ av rack som gynnar deras speltid bäst, och likadant för de defensiva spelarna. När det kommer till padelrack finns det tre olika typer, där diamantformade är det rack som oftast är bäst lämpad för offensiva spelare. 

Egenskaper diamantformat padelrack

Diamantformade padelrack är det rack vanligtivs är bäst lämpade för offensiva spelare. Offensiva spelare använder oftast sin smash som ett vapen i spelet och har överlag sina bästa egenskaper i just det offensiva spelet. Racken är utformade för att kunna generera kraft i slagen över huvudet. Det gör att sweetspot och balansen oftast ligger högt upp på racket. Detta för att du skall få så mycket kraft som möjligt i svingen, samt när du träffar så skall du göra det upptill på träffytan. 
 
Diamantformade padelrack kan användas av såväl världsspelare som nybörjare. Det är dock betydligt mer vanligt att medelspelare och mer avancerade spelare har användning för det diamantformade racket.


Fördelar diamantformat padelrack

Fördelen med de diamantformade padelracken ligger i det offensiva spelet. De har oftast en hög balans och en sweetspot placerad högt upp på racket för att kunna generera kraft. När du letar diamantformat padelrack är det precis det du är ute efter också, ett hårt rack som ger dig bra respons och hjälp i slagen. Sweetspot på många diamantformade padelrack kan vara ganska liten, men är du trygg i grundslagen får du en otroligt fin träff om du träffar där.


Nackdelar diamantformat padelrack

Nackdelarna med de diamantformade padelracken är att de kan vara svårhanterade. Speciellt de mer avancerade racken har oftast en liten sweetspot och då kan det bli svårt för en spelare som inte är helt trygg i grundslagen. Felträffarna blir då kostsamma och du kommer känna att du sprider bollarna mer än vanligt.