Padelskor

Padel är en snabb och explosiv sport på en väldigt liten yta med kvicka vändningar som ställer stora krav fotleder och knän hos dig som spelare. Dämpningen och greppet i padelskorna är viktigt för att inte slita ut kroppen i onödan. 

Underlaget på padelbanorna har en beläggning av sand eller gruskorn vilket kan stundtals göra dem relativt hala. Det sätter krav på rätt grepp på skorna för att kunna röra sig bekymmersfritt fram. Vilket är en av de största skillnaderna mellan en padelsko och en vanlig träningssko. Sulan i padelskorna är anpassat för att du skall få ett bra grepp på underlaget.

Padelskor är relativt lika tennisskor som är anpassade för att spelas utomhus på grus. Padelskorna brukar dock ligga i en något lägre prisklass. 

Vad kostar padelskor?

Padelskor finns att köpas från en mängd olika varumärken som exempelvis; Asics, Adidas, Nike, Babolat, Bullpadel & Wilson för att nämna några. 
Precis som för de flesta träningsskor så finns det ett flertal olika prisklasser när det kommer till padelskor. Priset för ett par padelskor går att hitta så lågt som 4-500 kr, upp till 1600-1800 kr. 

Tips för nybörjare

När du startar med att spela padel går ett par träningsskor med schysst grepp alldeles utmärkt att spela padel i. Det viktigaste är att du har ett par ordentliga träningsskor med bra dämpning för dina knän och att du inte halkar runt på banan. Då kan du skada dig ordentligt i denna snabba sport. 

Har du spelat padel ett tag och spelar regelbundet? Då kan det vara dags att investera i ett par padelskor som endast används just för sporten, eftersom skorna slits relativt fort på det hårda underlaget.