Omdöme & recension av:

Adidas Metalbone 2021

8.5/10

Det diamantformade padelracket som världsspelaren Ale Galáns dagligen använder!

Adidas Metalbone 2021 är en av årets nyheter från Adidas. Det diamantformade padelracket är Adidas mest avancerade rack hittills, utrustad för att vara ett perfekt offensivt vapen. 

Vår uppfattning av Adidas Metalbone 2021 är att det främst riktar sig till dig som är en offensiv spelare. Den har en hög balans vilket gör det tacksamt att använda framme på nät. Men den är också utrustad med en extra stor sweetspot vilket gör att den kan användas av dig som inte bara söker smash. 
Det är ett av marknadens mest kompletta offensiva padelrack och passar elitspelare och seriösa motionärer. 

Padelracket Adidas

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Adidas Metalbone 2021

Om Adidas Metalbone 2021

Adidas Metalbone 2021 är padelracket som sportjätten tagit fram tillsammans med den spanska WPT-stjärnan Ale Galán. Modellen är utvecklad för att passa Ales offensiva och aggressiva spelstil. Adidas Metalbone 2021 vänder sig främst till den offensiva padelspelaren som gillar att avgöra poängen precis som Ale Galán. 

Racket riktar sig främst till tävlingsspelare och mer avancerade medelspelare. Det är ett droppformat padelrack med en förstorad sweetspot, vilket gör det lite mer förlåtande än många av andra diamantformade padelrack på marknaden. Det är dock inte ett padelrack för nybörjaren att starta sin padelkarriär med. Racket är droppformat och har en hög balans, vilket sätter en del krav på spelarens skicklighet. 

Metalbone är ett av marknadens coolaste padelrack med sitt lite hårda och industriella utseende. Det är också fullmatat med egenskaper som gör att det ofta benämns som Adidas hittills mest avancerade racket.

Egenskaper Adidas Metalbone 2021

Träffytan på Adidas Metalbone 2021 är gjort av 100% aluminiserat kolfiber, som kombineras med Adidas mjukaste kärna Eva Soft Performance. Tillsammans ger de racket en unik känsla som är svår att hitta hos andra rack. Racket ger en enormt bra kraft och respons vid smashar tack vare det hårda ytskiktet, men utan att kännas allt för styv mot armen. Kombinationen blir helt unik och är verkligen det som gör att den sticker ut på marknaden. 

Racket har en diamantform men med en oversized sweetspot, som gör det mer förlåtande än många motsvarande padelrack. 

Balans & vikt

Balansen i racket är högt uppe, närmare ligger på den på 285 mm och ger därmed extra kraft vid smashar och overhead slag. Vikten i Adidas Metalbone 2021 är också en av egenskaperna som gör racket unikt på marknaden. Den är nämligen utrustad med Adidas nya uppfinning ”Weight & Balance”. Som du ser på bilden längre ned finns det i rackethalsen ”fickor” att fästa medföljande vikter i. På det sättet kan du som spelare själv välja om du vill ha ett tyngre eller lättare racket, samtidigt som balansen kan flyttas högre eller lägre upp. 

Recension Adidas Metalbone 2021

3 snabba - Adidas Metalbone 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Adidas Metalbone är mer anpassat för offensiva padelspelare, tack vare dess diamantform och höga balans. Dock skulle vi vilja påstå att det även skulle passa bra för allroundspelare, dvs spelare som inte anser sig vara varken offensivt eller defensivt riktade. Detta tack vare den justerbara vikten och den förstorade sweetspoten som gör det lite mer förlåtande. 

Söker du ett mer defensivt riktat rack kan du läsa om syskonracket Adidas Metalbone CTRL 2021

Vilken nivå är Adidas Metalbone 2021 anpassat för? 

Racket är riktat mot tävlingsspelare/avancerade spelare. Självklart kan racket även fungera för mer avancerade medelspelare som vill ha ett mer avancerat padelrack att växa in i. 
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Racket har en hård yta som gör att du kommer få ordentlig med fart på bollarna i slagen. Det är dock utrustat med en mjuk kärna som gör att vibrationerna i hand och arm minskas. Det ger dig ökad kontroll och komfort i slagen, vilket är relativt unikt på marknaden. 

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.