Vad kostar det att spela padel?

Vad det kostar att spela padel skiljer sig väldigt mycket och det är många faktorer som vanligtvis har inverkan på priset. De flesta padelklubbar erbjuder de billigaste tiderna på vardagar mellan 06-16. De dyraste tiderna för padel hittas generellt på eftermiddagar/kvällar samt på helger vilket man brukar benämna som “prime time”. 

En del padelklubbar erbjuder även ett lägre pris för exempelvis pensionärer och ungdomar. 

Geografiskt läge – Dyrare i storstäder?

En annan faktor som brukar spela in på priset är ditt geografiska läge, dvs vart i landet du ska spela padel. De dyraste padeltiderna hittar man i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö. Jämför man detta med exempelvis mindre orter som Ängeholm, Arvika eller Luleå så ser man att det kan skilja sig markant i pris per timme.

Priset styrs till stor del av tillgång och efterfrågan precis som för mycket annat. Nu när intresset är så stort kring sporten så har padelklubbarna också kunnat ta mer betalt. Bor du exempelvis i en stad där det är ont om padelbanor men intresset är väldigt stort så är också risken att priset kan vara högre. Många padelhallar i framförallt storstäderna genomförde exempelvis en höjning av priserna per timme här vid årsskiftet. 

Men för att ge dig en uppskattning om vad det kostar att spela padel så har vi tagit ut ett snitt i tabellen intill här. 

Detta är som sagt inga exakta priser utan det skiljer sig från anläggning till anläggning. Väljer du dessutom att bli medlem i en padelklubb så får du oftast ett rabatterat pris, dvs billigare än ordinarie priserna. Vill du veta mer exakt vad det kostar att spela padel där du bor så rekommenderar vi dig att besöka vår sida padelbanor. Där du hittar information om padelbanor nära dig samt kan klicka vidare för att se exakta priser.

TIPS!

En del padelbanor erbjuder dig att boka stående tider, dvs samma tid varje vecka. Detta betalas i förskott men kan medföra att du får en rabatt per tid. 

De flesta padelanläggningar erbjuder också längre tider, oftast 1,5 timme på morgon och kväll. Även här kan kostnaden per spela timme bli en aning billigare för dig!

Kostnad för att spela padel

Dubbelbana Singelbana
480 kr/tim (120 kr/person)
300 kr/tim (150 kr/person)