Bästa padelracket 2021

5/5

Om du är ute efter att hitta det bästa padelracket för 2021, då har du kommit helt rätt! 
Här på PadelZpel.se har sammanställt en stor guide för dig som letar efter ett nytt padelrack, oavsett vilken erfarenhet eller nivå som du spelar på. Vi har sammanställt dem i olika kategorier nedan för att du enklare skall hitta fram till det padelrack som passar dig bäst. Det finns flera olika delar som är viktiga att tänka på när du är ute efter att hitta det bästa padelracket för 2021. Läs mer om detta här nedan.

Enjoy!

Innehållsförteckning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från:
Pricerunner, Rocketpadel, Padelspecialisten, Nordic Padel

Bästa padelracket nybörjare

Om du söker efter det bästa padelracket som nybörjare så bör du fokusera på ett padelrack med rund form. Det runda padelracket upplevs av de allra flesta som det mest lättspelade och därmed det bästa padelracket för nybörjare. 

Anledningen bakom att det runda padelracket rekommenderas är för att det ger dig som nybörjare en större chans att träffa bollen över en större yta på racket. Jämfört med ett mer avancerat rack där träffytan är betydligt mycket mindre och därmed behöver du som spelare vara mer precis i din träff. 

Här nedan har vi listat två favoriter som vi anser är de bästa padelracken för nybörjare:

 

Bästa padelracket nybörjare - Budget

7.5/10

HEAD FLASH 2021

Fart 60%
Kontroll 80%

Med Head Flash Green får du direkt ett välbalanserat rack som ger dig som nybörjare en bra start på ditt spelande. Racket fungerar också utmärkt för dig som är motionär och är ute efter ett prisvärt allround rack. 

Racketen erbjuder spelaren en bra balans mellan fart och kontroll, med lite mer fokus på kontroll. Skall du börja med padel och vill köpa ett nytt rack, då är Head Flash Green ett av marknadens bästa val. 

Bästa padelracket nybörjare - Premium

8.5/10

BABOLAT VERTUO COUNTER

Fart 70%
Kontroll 90%

Babolat Vertuo Counter är det perfekta padelracket för dig som har en lite lugnare spelstil och som gärna tröttar ut motståndare med ett glimrande försvarsspel. Det här är ett kontrollrack med rund form och en centrerad sweetspot vilket gör att du även får bra fart i bollarna framme vid nät.

Ett padelrack i priskategorin budget/medel och som lämpar sig perfekt för dig som har kommit igång med ditt spelande. Är du en motionär/medelspelare som gillar kontroll i ditt spel så är detta rack som gjort för dig!

Bästa padelracket motionärer

När du kommit igång och börja känna dig mer bekväm i ditt padelspelande så kan det vara intressant att titta på en annan typ av padelrack. Det bästa padelracket för motionärer som kommit igång med sitt spelande kan vara lite olika beroende på spelstil. En nybörjare har vanligtvis lättast för det runda padelracket, medan en motionär eller medelspelare har lite fler valmöjligheter. 

De bästa padelracken för motionärer är fortfarande relativt lättspelade med stor träffyta. Därför är vanligtvis de runda racken eller droppformade de bästa padelracken för motionärer/medelspelare.

Här nedan har vi listat våra favoriter när det kommer till de bästa padelracken för motionärer:

Bästa padelracket motionär - Budget

7.7/10

HEAD FLASH PRO 2021

Fart 70%
Kontroll 70%

Det populära och ett av marknadens absolut mest prisvärda padelrack, Flash Pro! Nu med en ny urläcker design inför 2021 där Head verkligen satt huvudet på spiken. 

Head Flash Pro 2021 är ett droppformat rack som passar utmärkt för både medelspelaren och nybörjaren. Det är också ett allround rack som har en fin balans och sweetspot både för den defensiva och offensiva padelspelaren. 

Bästa padelracket motionär - Premium

8.5/10

BABOLAT VERON TECHNICAL

Fart 80%
Kontroll 70%

Veron Technichal kommer direkt från Babolats senaste serie. Veron Technical är inte lika svårspelad och hård som Viper-racket kan upplevas. Det är dock samma höga kvalité som storebror Viper, men betydligt lättare att få till farten i bollen. Det är även mer förlåtande när man lyckas med den osedvanliga snedträffen. Ett rack som passar dig som vill ha ett diamantformat med relativt förlåtande egenskaper.

Bästa padelracket tävlingsspelare​

Som tävlingsspelare ställer man vanligtvis betydligt mycket högre krav på sitt padelrack, därför är det viktigt att ha det bästa padelracket för dig som spelare. Det finns tre olika typer av padelrack, runt, dropp och diamantformat. Att hitta det bästa padelracket som tävlingsspelare beror vanligtvis på vilken spelstil du har som padelspelare. Är du exempelvis en offensiv tävlingsspelare så kan ett droppformat eller diamantformat rack passa bäst. Eftersom träffytan är högt upp på racket och därmed passar offensiva spelare som föredrar att smasha framme vid nätet. 

Här nedan har vi listat våra favoriter när det kommer till de bästa padelracken för tävlingsspelare:

Bästa padelracket avancerad - Budget

8/10

BABOLAT VERON COUNTER

Fart 70%
Kontroll 70%

Babolat Veron Counter är det runda padelracket som ändå söker lättillgänglig kraft i slagen. I detta får du hög kontroll tack vare dess stora sweetspot, utan att tumma på kraften. 

Babolat unika form ger ett stabilt racket med centrerad sweetspot och tillsammans med en hög balans blir slagen extra kraftfulla. Prisvärt padelrack för den mer avancerade motionären eller tävlingsspelaren. 

Bästa padelracket avancerad - Premium

9.5/10

BULLPADEL HACK CONTROL

Fart 80%
Kontroll 85%

Bullpadel Hack Controll är ett av världens mest ikoniska padelrack som nu även finns i en ny snygg och minimalistisk design, dessutom i rund form för den som önskar. Det här är verkligen en av Bullpadels juveler där du som spelare får ett kontrollrack med ett helt unikt ytskikt av kolfibermaterialet Tricarbon.

Ett padelrack som är väldigt allround och som både passar dig med en mer tillbakalutat spelstil som för dig med lite mer aggressiv spelstil. Helt klart ett padelrack för en sann padelälskare.

Bästa padelracket för kontroll​

En del spelare önskar att ha mer kontroll i sitt spel när de träffar bollen. Om du önskar att ha det bästa padelracket för kontroll i ditt spel så är de runda racken att rekommendera. De runda padelracken är bra för nybörjare, men väldigt vanliga bland spelare i alla klasser. De ger en bra kontroll och oftast extremt populära bland defensiva padelspelare på tävlingsnivå. 

Här har vi listat de bästa padelracken för dig som söker kontroll i ditt spelande: 

Bästa padelracket kontroll - Budget

7.3/10

WILSON PRO STAFF TEAM PADEL

Fart 65%
Kontroll 80%

Den legendariska Pro Staff seriens mest lättspelare padelrack hittar vi i Pro Staff Team. Det är det billigaste av alternativen i Pro Staff serien, men passar utmärkt för dig som söker ett bra kontrollrack. 

Den runda formen på racket blandat med stor sweetspot och sin mjuka skumkärna gör det till ett lättspelat rack för dig som nybörjare. Racket har en medelbalans vilket gör att du ändå får bra kraft i dina slag 

Bästa padelracket kontroll - Premium

9.5/10

RS X-SERIES CAYETANO ROCAFORT EDITION

Fart 75%
Kontroll 85%

Det fantastiskt lättspelade padelracket från RS kommer ge dig en skön kontroll i ditt spelande. Söker du ett rund kontrollrack är detta ett säkert kort. Ett lätt rack framtaget i samråd med Cayetano Rocafort.

Ett bra racket som passar både motionären och den avancerade spelaren som gärna undviker alltför tunga och belastande racketar.

Bästa padelracket för kraft​​

Är du en offensiv spelare som gillar att kliva fram och smasha, då söker du garanterat det bästa padelracket för kraft. Ett rack med lite hårdare kärna gör att bollen studsar kraftigare mot racketet och du behöver inte ta i lika hårt. Utformningen på padelracket kan också medföra att du får mer kraft i dina slag. Bland offensiva och kraftfulla spelare är vanligtvis de diamantformade padelracken populära. De har en träffyta högt upp på racket vilket underlättar när du önskar kraft i dina slag. 

Här nedan har vi lista de bästa padelracken för kraft i dina slag:

Bästa padelracket kraft - Budget

8.5/10

WILSON BELA TEAM PADEL

Fart 85%
Kontroll 75%

Bela Team Padel är en mer lättspelad variant än Pro-modellen, som tagits fram tillsammans med Fernando ”Bela” Belasteguins. Ett diamantformat padelrack med en något lägre prislapp, men som inte gör dig besviken om du söker kraft i dina slag. 

Den är dessutom utrustad med EVA-skum som ger en skön känsla med imponerande stötdämpning. Detta bidrar till en bra balans mellan kraft och kontroll. 

Bästa padelracket kraft - Premium

9.7/10

BULLPADEL VERTEX 03

Fart 95%
Kontroll 75%

Bullpadel Vertex 03 är ett av det mest sålda padelracken i världen inom padel och ett padelrack som många på WPT använder, såsom Maxi Sanchez. Ett diamantformat padelrack där du som spelare får bra fart, spinn och effekt på dina slag.

Rekommenderas för dig som spelar på en mer avancerad nivå då det inte är lika förlåtande som andra typer av padelrack kan vara. Som van motionär/medelspelare kan det också passa om du söker ett kraftfullt rack med bra fart.

Bästa padelracket damer​

Inom padel finns det padelrack som är bäst lämpade för damspelare. Damracket är vanligtvis anpassade till damer för vikt, ergonomi och form. Självklart kan damspelare använda de padelrack som inte är enbart riktade till damspelare. Dock är de bästa padelracken för damer de rack som är riktade gentemot damspelare. Det finns flertalet olika modeller och varianter som är perfekt lämpade för damspelare. Så att de på ett effektivt och skonsamt sätt kan spela padel. 

Här nedan har vi listat våra favoriter när det kommer till de bästa padelracken för damer:

Bästa padelracket damer - Budget

6.5/10

HEAD FLASH WOMEN 2021

Fart 85%
Kontroll 75%

Head Flash Pink är precis som herrmodellen Head Flash Green som vi nämner ovan ett välbalanserat rack som ger dig som nybörjare en bra start på ditt spelande.
Flash Pink ger dig bra balans mellan både fart och kontroll. Så oavsett om du är en offensiv spelare eller mer defensiv är detta ett rack som fungerar utmärkt.

Head erbjuder några av de mest prisvärda padelracken för damer och detta är en personlig favorit för oss på PadelZpel.se

Bästa padelracket damer - Premium

8.7/10

BABOLAT REVENGE W 2021

Fart 95%
Kontroll 75%

Revenge W från Babolat är ett riktigt kvalitetsrack. Det droppformade racket används bland annat av WPT-stjärnan Victoria Iglesias. 

Med Revenge W får du ett droppformat rack som balanserar kraft och kontroll på ett mästerligt sätt. Racket kommer passa både dig som är defensivt lagd och söker kontroll. Men det passar minst lika bra för dig som gillar kraft och är offensiv i ditt spel. 

Bästa padelracket junior​

Är du ute efter ett padelrack för din son eller dotter och söker det bästa padelracket för juniorer? Då kan vi här nedan ge dig förslag på våra favoriter när det kommer till padelrack för juniorer. 

Padelrack för juniorer har vanligtvis mindre handtag och är lättare, anpassade för barn och yngre spelare. Oftast har de en relativt stor träffyta för att barn/juniorer enkelt skall kunna komma igång med sitt padelspelande. 

Här nedan har vi listat några favoriter när det kommer till de bästa padelracken för juniorer:

Bästa padelracket junior - Budget

6.5/10

RS COBRA JUNIOR EDITION

Fart 65%
Kontroll 75%

Det snabbt växande varumärket RS Padel, skapat av den proffs tennisspelaren Robin Söderling. Juniormodellen av RS Cobra är det runda lättspelade padelracket för barn och juniorer. Det är precis som vuxenmodellen ett kontrollrack som är perfekt för nybörjare/motionärer som vill lära sig grunderna inom padel. 

Bästa padelracket junior - Premium

8/10

HEAD SANYO ALPHA JR

Fart 70%
Kontroll 75%

Juniormodellen av Head Sanyo Alpha, är inspirerat att efterlikna en av världens kanske bästa padelspelares egna rack,  ”Sanyo” Gutierrez, även kallad ”magikern”. 

Racket passar perfekt för spelare i ålder 7-12 år och erbjuder en stor förlåtande sweetspot. Den kommer också ge juniorspelaren en möjlighet att lära sig använda kraften i racket.

Tips för att hitta bästa padelracket 2021

Här listar vi våra bästa tips om du söker efter ett nytt padelrack:

  • Börja inte med ett för avancerat padelrack om du är nybörjare.
    Risken är att du tycker att det blir för svårt och därmed upplever sporten som för svår.
  • Köp inte ett för dyrt padelrack om du precis startat med padel. 
  • Om du skall köpa det bästa padelracket som nybörjare, köp ett lättspelat till en lite lägre budget. 
  • Har du spelat padel ett tag och är en medelspelare/motionär? Köp ett rack som passar din spelstil.
    Är du offensiv, köp ett padelrack med mer kraft!
  • Läs guider och betyg på padelracken innan du bestämmer dig.