Bästa padelracket 2021

5/5

Om du är ute efter att hitta det bästa padelracket för 2021, då har du kommit helt rätt! 
Här på PadelZpel.se har sammanställt en stor guide för dig som letar efter ett nytt padelrack, oavsett vilken erfarenhet eller nivå som du spelar på. Vi har sammanställt dem i olika kategorier nedan för att du enklare skall hitta fram till det padelrack som passar dig bäst. Det finns flera olika delar som är viktiga att tänka på när du är ute efter att hitta det bästa padelracket för 2021.

Design är självklart en del, smaken är olika från person till person. Dock är det viktigaste att tänka på är att hitta ett padelrack som passar din spelstil och din nivå. Att som nybörjare välja ett svårspelat rack kan medföra att du får stora utmaningar i ditt spelande. Därför kan det vara smart om du är nybörjare att välja ett mer lättspelat padelrack som ligger lite lägre i pris. För att sedan i ett senare skede eventuellt uppgradera till ett dyrare och mer avancerat padelrack. 

Enjoy!

Innehållsförteckning

Bästa padelracket nybörjare

Om du söker efter det bästa padelracket som nybörjare så bör du fokusera på ett padelrack med rund form. Det runda padelracket upplevs av de allra flesta som det mest lättspelade och därmed det bästa padelracket för nybörjare. 

Anledningen bakom att det runda padelracket rekommenderas är för att det ger dig som nybörjare en större chans att träffa bollen över en större yta på racket. Jämfört med ett mer avancerat rack där träffytan är betydligt mycket mindre och därmed behöver du som spelare vara mer precis i din träff. 

Här nedan har vi listat två favoriter som vi anser är de bästa padelracken för nybörjare:

 

Bästa padelracket budget för nybörjare

Bästa padelracket premium för nybörjare

BULLPADEL SHAKE 21

Bästa padelracket nybörjare premium

BABOLAT VERTUO COUNTER

Bästa padelracket motionärer

När du kommit igång och börja känna dig mer bekväm i ditt padelspelande så kan det vara intressant att titta på en annan typ av padelrack. Det bästa padelracket för motionärer som kommit igång med sitt spelande kan vara lite olika beroende på spelstil. En nybörjare har vanligtvis lättast för det runda padelracket, medan en motionär eller medelspelare har lite fler valmöjligheter. 

De bästa padelracken för motionärer är fortfarande relativt lättspelade med stor träffyta. Därför är vanligtvis de runda racken eller droppformade de bästa padelracken för motionärer/medelspelare.

Här nedan har vi listat våra favoriter när det kommer till de bästa padelracken för motionärer:

Bästa padelracket budget för motionärer

Bästa padelracket premium för motionärer

Bästa padelracket motionär budget

HEAD EVO SANYO 2021

RS Z-SERIES PRIME POWER EDITION

Bästa padelracket tävlingsspelare​

Som tävlingsspelare ställer man vanligtvis betydligt mycket högre krav på sitt padelrack, därför är det viktigt att ha det bästa padelracket för dig som spelare. Det finns tre olika typer av padelrack, runt, dropp och diamantformat. Att hitta det bästa padelracket som tävlingsspelare beror vanligtvis på vilken spelstil du har som padelspelare. Är du exempelvis en offensiv tävlingsspelare så kan ett droppformat eller diamantformat rack passa bäst. Eftersom träffytan är högt upp på racket och därmed passar offensiva spelare som föredrar att smasha framme vid nätet. 

Här nedan har vi listat våra favoriter när det kommer till de bästa padelracken för tävlingsspelare:

Bästa padelracket budget för tävlingsspelare

Bästa padelracket premium för tävlingsspelare

Bästa padelracket tävlingsspelare budget

BABOLAT VIPER AIR

Bästa padelracket tävlingsspelare premium

BULLPADEL HACK 02 2021

Bästa padelracket för kontroll​

En del spelare önskar att ha mer kontroll i sitt spel när de träffar bollen. Om du önskar att ha det bästa padelracket för kontroll i ditt spel så är de runda racken att rekommendera. De runda padelracken är bra för nybörjare, men väldigt vanliga bland spelare i alla klasser. De ger en bra kontroll och oftast extremt populära bland defensiva padelspelare på tävlingsnivå. 

Här har vi listat de bästa padelracken för dig som söker kontroll i ditt spelande: 

RS Z-SERIES PRIME POWER EDITION

ADIDAS METALBONE CTRL

Bästa padelracket för kraft​​

Är du en offensiv spelare som gillar att kliva fram och smasha, då söker du garanterat det bästa padelracket för kraft. Ett rack med lite hårdare kärna gör att bollen studsar kraftigare mot racketet och du behöver inte ta i lika hårt. Utformningen på padelracket kan också medföra att du får mer kraft i dina slag. Bland offensiva och kraftfulla spelare är vanligtvis de diamantformade padelracken populära. De har en träffyta högt upp på racket vilket underlättar när du önskar kraft i dina slag. 

Här nedan har vi lista de bästa padelracken för kraft i dina slag:

Bästa padelracket kraft budget

BABOLAT VERTUO TECHNICAL

BULLPADEL VERTEX 03 COMFORT 2021

Bästa padelracket damer​

Inom padel finns det padelrack som är bäst lämpade för damspelare. Damracket är vanligtvis anpassade till damer för vikt, ergonomi och form. Självklart kan damspelare använda de padelrack som inte är enbart riktade till damspelare. Dock är de bästa padelracken för damer de rack som är riktade gentemot damspelare. Det finns flertalet olika modeller och varianter som är perfekt lämpade för damspelare. Så att de på ett effektivt och skonsamt sätt kan spela padel. 

Här nedan har vi listat våra favoriter när det kommer till de bästa padelracken för damer:

Bästa padelracket budget för damer

Bästa padelracket premium för damer

Bästa padelracket nybörjare dam

RS COBRA WOMEN’S EDITION

Bästa padelracket dam premium

ADIDAS ADIPOWER LIGHT 3.0

Bästa padelracket junior​

Är du ute efter ett padelrack för din son eller dotter och söker det bästa padelracket för juniorer? Då kan vi här nedan ge dig förslag på våra favoriter när det kommer till padelrack för juniorer. 

Padelrack för juniorer har vanligtvis mindre handtag och är lättare, anpassade för barn och yngre spelare. Oftast har de en relativt stor träffyta för att barn/juniorer enkelt skall kunna komma igång med sitt padelspelande. 

Här nedan har vi listat några favoriter när det kommer till de bästa padelracken för juniorer:

Bästa padelracket budget för juniorer

Bästa padelracket premium för juniorer

Bästa padelrack junior budget

BULLPADEL FUNNY BOY

Bästa padelrack junior premium

HEAD SANYO ALPHA JR

Tips för att hitta bästa padelracket 2021

Här listar vi våra bästa tips om du söker efter ett nytt padelrack:

  • Börja inte med ett för avancerat padelrack om du är nybörjare.
    Risken är att du tycker att det blir för svårt och därmed upplever sporten som för svår.
  • Köp inte ett för dyrt padelrack om du precis startat med padel. 
  • Om du skall köpa det bästa padelracket som nybörjare, köp ett lättspelat till en lite lägre budget. 
  • Har du spelat padel ett tag och är en medelspelare/motionär? Köp ett rack som passar din spelstil.
    Är du offensiv, köp ett padelrack med mer kraft!
  • Läs guider och betyg på padelracken innan du bestämmer dig.

PadelZpel.se drivs av icke professionella padelfantaster. Dessa guider och informationssidor är framtagna från vårt perspektiv. Alla betyg och åsikter är våra personliga och dina upplevelser kan givetvis skilja sig från våra.