Omdöme & recension av:

Wilson Bela Elite

8.4/10

Diamantformat topprack utformat tillsammans med den genom tidernas främsta padelspelaren, Fernando Belasteguin. Vi ger er Wilson Bela Elite!

Wilson Bela Elite är ett av tre rack i Bela-serien, där jätten Wilson knutit till sig världspelaren Fernando “Bela” Belasteguin för att få hans insyn i utvecklingen av racken.

Bela Elite är ett diamantformat rack med medel balans. Den är något mer förlåtande och lätthanterligt än dess lite hårdare syskonrack Wilson Bela Pro, vilket gör det till ett oerhört populärt padelrack bland både tävlingsspelare och medelspelare.

Wilson Bela Elite 2021

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Recension Wilson Bela Elite

Om Wilson Bela Elite

Wilsons Bela-serie är utvecklad tillsammans med världspelaren Fernando Belasteguín, av många ansedd som världens genom tiderna bästa padelspelare. Under många år spelade han med padelrack från Head, men gick sedan över till Wilson och denna serie var det första resultatet i det samarbetet. I serien finns det totalt tre stycken rack Bela Pro, Bela Team och Bela Elite. Samtliga är riktiga topprack, med en genomgående snygg svart/röd design. Wilson Bela Elite är något mjukare än det mest avancerade och hårdaste racket i serien, Bela Pro. Med Bela Elite får du som spelare en lite mjukare träff och den är något mer förlåtande för dig som upplever att Bela Pro är för styv.

Bela Elite är fullutrustad med tekniska detaljer för att ta ditt spel till nästa nivå, tack vare jätten Wilson och Belas samarbete. Racket är ett topptungt och diamantformat rack, som passar dig som söker kraft och offensiv i första hand. Tack vare att den är något mjukare än Pro-varianten får du dessutom en lite högre kontroll.

Egenskaper wilson bela elite

Wilson Bela Elite är utrustad med en yta av Carbon Fiber Face, som är ett strategiskt vävt lager av karbon som kommer ge dig som spelare en extra fart i slagen när tillfälle ges. Tillsammans med den något mjukare kärnan och vibrationsdämpande kärnan av EVA Foam, får du som spelare en perfekt mix av kraft och kontroll. Racket är utrustad med en strukturerad yta med pilspets mönster (Arrow Grip) för att ge extra grepp och spinn i slagen.

Racket kännetecknas förutom dess snygga design också av dess handledsrem. På handledsremmen finner du även det kända citatet skrivet av Belasteguins dotter. Som översatt från det spanska språket lyder “A Belasteguin Never Gives Up”. Det hänvisar till de många skadebekymmer som världspelaren haft under sin långa karriär.

Balans & vikt

Bela Elite är det lättaste racket i serien som Wilson och Belastegiun har tagit fram. Den innehar också en medelbalans vilket gör att kontrollen i racket kommer öka jämfört med exempelvis det topp tunga Bela Pro.
Kombinationen av den lättare vikten och medelbalansen gör att det uppfattas som ett topprack som är relativt lätthanterligt. Det gör att även motionärer och medelspelare med lätthet kan hantera det.

Wilson Bela Elite padelrack

3 snabba - Wilson Bela Elite

För defensiva eller offensiva spelare?

Bela Elite riktar sig främst mot spelare som söker en balans mellan det offensiva och det defensiva spelet. Diamantformen och dess hårda yta bidrar till en härlig kraft i det offensiva spelet. Medan lättheten i racket, den mjukare kärnan och medelbalansen underlättat för kontrollen i den defensiva.

Vilken nivå är Wilson Bela Elite anpassat för?

Bela Elite är anpassat för både tävlingsspelare och motionärer som vill ha ett kvalitativt rack.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Bela Elite är ett mjukare padelrack och det är förmodligen avsiktligen gjort på det sättet för att vara ett perfekt komplement till det hårdare Bela Pro-racket.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.