Padelkläder

Padel är en snabb sport, där både ben, armar och överkropp måste kunna röra sig obehindrat. Därför är det viktigt att ha rätt padelkläder när du spelar. Precis som i alla sporter finns det kläder som är anpassade efter sportens specifika rörelsemönster. Det finns många fördelar med att välja specifika padelkläder istället för vanliga träningskläder. Ett av dem är för att de är anpassade efter hur du som padelspelare rör dig över planen. Träningströjan är anpassad efter de rörelser som du behöver i form av rotationer i slagen eller till exempel smasharna. Shortsen har alltid fickor som gör att du kan ha padelbollarna i dem när du spelar, utan att de hindrar dig. Padelkläder för damer är det vanligt med kjol, precis som i tennis. Det brukar vara ett populärt för kvinnor att spela padel i just kjol, pga av rörligheten och flexibiliteten som de oftast har.

Precis som de flesta träningskläder är padelkläder ofta tillverkade i någon typ av funktionsmaterial som andas och därmed leder bort fukt och svett från huden samtidigt som de torkar snabbt.

Det finns ett flertal olika varumärken som tillverkar padelkläder, såsom; Adidas, Bullpadel, Nike, Wilson, Stiga, Babolat, Humbleton.

Tips för dig som är nybörjare!

Att inhandla padelkläder är kanske inte högst upp på listan när du startar med padel. Men är du man och skall spela padel så rekommenderar vi verkligen att har träningsshorts med ordentliga fickor i. Annars kan det vara en smart investering när det kommer till padelkläder. I övrigt fungerar det lika bra att spela padel med traditionella & funktionella träningskläder för dig som är nybörjare.
Har du börjat spela mer frekvent? Då kan det vara dags att investera i en padeloutfit. Att ha en ordentlig tröja och shorts för dig om du är man, eller en kjol och en topp om du är kvinna!


Padelkläder Bullpadel

Padelkläder Head

Padelkläder Adidas

Padelkläder Babolat