Omdöme & recension av:

Bullpadel Vertex 3 2021

8.9/10

Bullpadels absolut mest kända och mest sålda padelrack är Bullpadel Vertex 3. Det är också en toppfavorit bland proffsspelarna på touren där just Bullpadel Vertex 3 2021 är ett av de vanligast förekommande racken bland proffsen.

Bara det säger ganska mycket om detta padelrack, men låt oss gå igenom lite mer i detalj vad du får om du köper ett Bullpadel Vertex 3. Vertex 3 är den senaste modellen i Vertex-serien där man utvecklat och förfinat en hel del komponenter på ett redan grymt padelrack. En sak som tillverkaren har uppgraderat är teknologin Air React Channel vilket innebär en ny uppbyggnad av rackethalsen som ger dig en mer aerodynamiskt padelracket med luftkanaler i rackethalsen. Bullpadel Vertex 3 ska ge sig som spelare ett mer mer stabilt, lättare och smidigare racket där du får bra utväxling när du går till attack samtidigt som den ger dig bättre kontroll över bollen.

Bullpadel Vertex 3 2021

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Bullpadel Vertex 3

Om Bullpadel Vertex 3 2021

Bullpadel Vertex 3 är diamantformat vilket i regel är den mest svårspelade formen men med detta padelrack får du ändå en fin kombination mellan fart, balans och spinn i bollträffarna. Det som också gör det här padelracket lite spännande är strukturen på ytan. Ytan kan jämföras med ett sandpapper och ger dig som spelare extra bra spinn och effekt i slagen. Man har tillverkat Bullpadel Vertex 3 i kolfibermaterial med 12K. Just 12k betyder att ytskikten är uppbyggt med 12000 kolfibertrådar per cm2.

Kärnan har man sedan 2020 års modell utvecklat och den består nu av ett material som kallas för Adapia som är av typen Multieve. Det betyder att man har blandat olika material i kärnan för att få till olika densiteter. Yttre lagret består av högre densitet vilket ger dig bättre fart på på bollen vid hårda bollträffar. Det inre lagret består av lägre densitet vilket ger dig bättre kontroll och balans vid lösare bollträffar.

Bullpadel Vertex 3 är också anpassningsbart när det kommer till vikt och balans. Du kan alltså själv höja alternativt sänka vikten med hjälp av Protector Custom Weighs som väger 3 gram vardera. 

Detta är ett förbaskat fint padelrack som lämpar sig otroligt bra för dig som spelar på en lite mer avancerad nivå. 

Egenskaper Bullpadel Vertex 3 2021

Bullpadel är inte för intet en av sportens absolut mest välrenommerade tillverkare och utvecklare av sporten. Man har levererat toppracket efter toppracket och så även denna gång. Den senaste versionen i Vertex-serien Bullpadel Vertex 3 är en riktig juvel. Här har man lyckats få bra ett padelrack med de senaste teknologierna kombinerat med mängder av trevliga egenskaper som lyfter dig spel. Detta är ett diamantformat padelrack som ger dig bra fart på bollen och som lämpar sig bra för den offensiva spelaren. Det är också ett padelrack som ger dig bra kontroll vid ett mer kontrollerat spel. Man har också utrustat padelracket med ergonomiska inslag, viktanpassning, vibrationsdämpning system, förstärkt ramskydd samt en bredare och skönare handledsrem. Till padelracket medföljer även ett termostoppat padelfodral som skyddar ditt padelrack.

Detta är ett padelrack som ligger i den högre prisklassen. Men med tanke på padelrackets egenskaper och alla påkostade material så förstår man varför. Du får ett premiumrack som du garanterat kommer att trivas med.

Bullpadel Vertex 03 2021

3 snabba - Bullpadel Vertex 3 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Bullpadel Vertex 3 är anpassat för den mer offensiva spelaren. Detta med anledning till att padelracket har en högre balans och högre densitet i det yttre lagret i kärnan. Är du en spelare som gillar att spela både offensivt och defensivt så funkar detta också bra.

Vilken nivå är Bullpadel Vertex 3 2021 anpassat för?

Bullpadel Vertex 3 är ett premiumrack av högsta kvalitet och framtaget för den mer avancerade spelaren. Detta är ett av de mest sålda racken bland proffsen på touren.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Vertex 3 är klassat som ett hårt racket som ger dig bra sving och fart i slagen. 

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.