Droppformat padelrack

5/5

Letar du droppformat padelrack? Då har du kommit helt rätt! 
Vi har här sammanställt en guide med de bästa droppformade padelracken på marknaden och vart du hittar dem. 

Enjoy!

Innehållsförteckning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från:
Padler, Padelspecialisten, Nordic Padel & Padelxpert

Bästa droppformade padelracken

I våra test och sökningar efter de bästa droppformade padelracken har vi hittat två favoriter. Bägge dessa droppformade padelracken ger en perfekt mix av fart och kontroll, vilket är något vi premierat i vår sökning av droppformade padelrack. Då vi anser att de bästa droppformade padelracken är just de racketen som är allround och anpassade för offensiva och defensiva spelare.

NOX TEMPO WPT 2023

8.5/10
Fart 80%
Kontroll 70%

NOX Tempo WPT 2023 är en av nyheterna som är perfekt för dig som spelar ett varierat och dynamiskt spel. Detta är en uppdatering av föregående års modell där den fått en helt ny och fräsch design. 

Ramen är av 100% kolfiber och 12k kolfiber träffyta som utrustats med en inre Multilayered Black EVA kärna. 

Detta racket är ett avancerat rack som passar dig som spelat under en tid och som vill ha ett riktigt bra droppformat padelrack!

BABOLAT VIPER AIR 2023

9/10
Fart 80%
Kontroll 70%

Babolat Viper Air är det droppformade allroundracket i Babolats Viper-serie. Det är ett rack som erbjuder en utmärkt balans mellan kontroll och kraft, och ett av de mest populära racketen på marknaden från Babolat. 

Av de tre modellerna i Babolats nya Viper-serie är Air den mjukare av dem för att ge ökad känsla och kraft. Kombinationen av ett snabbt material, droppform med medellåg tyngdpunkt är skapad för bästa möjliga kraft och manövrering i såväl försvar som attack.

Droppformat padelrack nybörjare

När det kommer till droppformade padelrack för nybörjare har vi tagit fram två rack från kvalitetsmärken, Wilson & Head. Bägge racken erbjuder en förlåtande träff genom dess stora sweetspot. De är dessutom två av marknadens absolut mest kostnadseffektiva padelrack. Klickar ni dessutom på knappen ”Få lägsta pris” skickas ni till den webbshop som idag erbjuder racket till lägsta pris.

WILSON BLADE ELITE

Droppformat padelrack budget
8/10
Fart 70%
Kontroll 75%

Wilson Blade Elite är den droppformade modellen i Blade-serien som erbjuder en skön mix av kontroll och fart. Racket är dessutom extremt kostnadseffektivt jämfört med rack i samma klass på marknaden. 

Racketet har en stor sweetspot och passar en bred målgrupp av spelare. Ett utmärkt rack för både nybörjaren och motionären som är ute efter ett droppformat kvalitetsrack. 

HEAD EVO SANYO 2021

Padelrack dropp budget
7.5/10
Fart 60%
Kontroll 75%

Heads omättligt populära Evo Sanyo 2021 är ett perfekt droppformat padelrack för nybörjaren/motionären. Med en mjuk träffyta och stor sweetspot får du ett lättspelat rack som är väldigt förlåtande i slagen. I kärnan används Head Power Frame-teknologi för att ge extra fart i slagen.

Ett av marknadens mest kostnadseffektiva padelrack. Passar utmärkt för både dig som är helt ny inom padeln och motionären som hållit igång en stund.

Droppformat padelrack motionär

Skillnaden mellan nybörjare och motionärer när det kommer till padelracken är att motionären vanligtvis har en betydligt högre träffprocent. Med andra ord de träffar bollarna effektivare än vad en nybörjare gör. Därför bör också motionärer ha ett mer avancerat padelrack än en nybörjare. Speciellt om det är så att man vill fortsätta utvecklas som padelspelare, då behövs ett padelrack som ger dig som spelare lite utmaning. Vi har därför tagit fram våra två favoriter när det kommer till droppformade padelrack för motionärer. 

NOX AT10 GENIUS ARENA AGUSTÍN TAPIA

Padelrack dropp motionär
8/10
Fart 80%
Kontroll 75%

Uppföljaren till förra året succémodell AT10 Genius. En av nyheterna för i år avslöjas i namnet, närmare bestämt ordet ”Arena”. Som på spanska betyder sand och antyder till den sandpapprade ytan som adderats i årets modell. 

Racket används på WPT av världsspelaren Agustin Tapia och är ett rack av högsta kvalité. Det erbjuder en perfekt mix av fart och kontroll som är skonsamt för armbåge och axel. Passar för både motionärer och tävlingsspelare.

RS Z-SERIES PRIME POWER EDITION

Bästa droppformade padelrack motionär
7.5/10
Fart 85%
Kontroll 75%

RS Prime Power är ett kraftfullt allround rack, som kommer erbjuda en härlig fart i slagen utan att tumma på kontrollen. Ett perfekt alternativ för dig som önskar ett padelrack med bra fart i men inte vill ha ett diamantformat.

Racket är relativt lätt vilket ger dig bra kontroll och möjlighet att röra dig över banan med. Passar motionärer som är redo att utveckla mer kraft i sina slag och ta nästa steg i sitt spelande.

Droppformat padelrack tävlingsspelare

Är det dags att ta nästa steg i din padelutveckling och titta på ett droppformat padelrack som är anpassat för tävlingsspelare? Eller kanske är du redan igång och behöver köpa ett nytt padelrack inför årets matcher. Här har vi tagit fram våra två favoriter när det kommer till droppformade padelrack anpassade för mer avancerade spelare. 

BULLPADEL HACK 2 2021

8.5/10
Fart 80%
Kontroll 75%

Bullpadel Hack 2 är märkets hybridmodell som ger dig en perfekt mix av bullpadels offensiva och defensiva egenskaper i padelracken. Racket har en hög balans som ger spelare maximal kraft utan att det tappar i kontroll. Ytan på racket är tillverkat av det nya kolfibermaterialet Tricarbon tillsammans med Bullpadels nya skumgummikärnan Adaptia.

Till racket medföljer även möjligheten att fördela om vikten och balansen. Ett kvalitetsrack för avancerade spelare för den som inte vill gå på de diamantformade racken från Bullpadel.

NOX ML10 LUXURY BAHIA 2021

8.5/10
Fart 85%
Kontroll 75%

Nox har tillsammans med Miguel Lamperti tagit fram en helt ny serie av racketar inför 2021. ML10 Luxury Bahia är den droppformade modellen för dig som söker balans mellan kraft och kontroll. 

Samtliga av modellerna i Luxury ML10-serien har utrustats med en träffyta i 12k kolfiber och en kärna av HR3. Racket är också utrustad med Nox antivibrationssystem som ger en hög skonsamhet för armbåge och axel. 

Detta är exakt likadant rack som världsspelaren Miguel Lamperti spelar med på WPT-touren. Så är du redo att leverera som Lamperti, då är detta racket för dig!

Droppformat padelrack dam

När det kommer till droppformade padelrack för damspelare, finns det ett stort urval. Förutom de padelrack som kategoriseras som Unisex eller Herr så finns det även flertalet damrack. Dessa är vanligtvis en aning lättare i vikten och mer anpassat för damspelares fysik. Här har vi gått på två säkra kort från Head & Babolat som ni garanterat inte kommer bli besvikna på.

BULLPADEL AXYM WOMAN 2022

6.5/10
Fart 85%
Kontroll 75%

Ett lätt droppformat padelrack från Bullpadel anpassat för kvinnliga padelspelare. Med detta allroundrack får du en behaglig balans mellan kraft och kontroll i ditt spelande.

Med en bred sweet spot är racket inte heller för avancerat även om du är tidig i ditt spelande. Ett bra rack för nybörjaren som kommit igång och vill ta nästa steg i utvecklingen. Dessutom ett bra rack som du under många år i ditt spelande kan ha. 

BABOLAT REVENGE W 2021

8.7/10
Fart 95%
Kontroll 75%

Revenge W från Babolat är ett riktigt kvalitetsrack. Det droppformade racket används bland annat av WPT-stjärnan Victoria Iglesias. 

Med Revenge W får du ett droppformat rack som balanserar kraft och kontroll på ett mästerligt sätt. Racket kommer passa både dig som är defensivt lagd och söker kontroll. Men det passar minst lika bra för dig som gillar kraft och är offensiv i ditt spel. 

Droppformat padelrack junior

För våra allra yngsta stjärnor är det viktigt att få möjlighet att lära sig alla delar av spelet padel. Både när det kommer till det offensiva och det defensiva. Därför är det droppformade padelracken för juniorer ett perfekt alternativ att starta med. Det ger en skön mix av kontroll och fart. Vilket i slutändan kommer göra en juniorspelare mer bekväm i sitt spel på banan. 

WILSON BLADE JUNIOR V2

7/10
Fart 65%
Kontroll 75%

Juniormodellen av Wilsons populära Blade-serie, utvecklad för juniorer upp till 11 år. Racket har en droppform och är ett rack som kommer ge juniorer perfekt mix mellan kontroll och fart. 

Den är utrustad med en mjuk kärna som gör det förlåtande i slagen. Kombinerat med en mellan balans kommer det ge en bra kraft ändå i slagen. Ett perfekt rack för juniorer.

HEAD SANYO ALPHA JR

8/10
Fart 70%
Kontroll 75%

Juniormodellen av Head Sanyo Alpha, är inspirerat att efterlikna en av världens kanske bästa padelspelares egna rack,  ”Sanyo” Gutierrez, även kallad ”magikern”. 

Racket passar perfekt för spelare i ålder 7-12 år och erbjuder en stor förlåtande sweetspot. Den kommer också ge juniorspelaren en möjlighet att lära sig använda kraften i racket.

Vad är ett droppformat padelrack?

I padel finns det olika former på padelracken, vanligtvis kategoriserar man in dem i tre kategorier: Runt, droppformat och diamantformat. Varje form har fördelar och nackdelar, kombinerat med de egenskaper och material som tillverkaren utrustad padelracket med. Droppformade padelrack är mellanvarianten av de tre, det som vi i Sverige skulle benämna som ”lagom”. Det är nämligen en mix av det offensiva diamantformade och det defensiva runda padelracket. Därför benämns oftast det droppformade padelracketen som allround racket, då de kan ge en bra mix av både det offensiva och defensiva spelet. 

Egenskaper droppformat padelrack

De droppformade padelracketen är anpassade för att passa flest antal padelspelare. Det är som nämnt en mix/hybrid av det runda padelracket och det diamantformade padelracket. Sweetspot ligger en bit högre upp än det runda padelracket, men inte lika högt upp på racket som det diamantformade. De droppformade padelracken går att hitta med både låg och hög balans. Men det är vanligast att de tillverkas med en medelbalans, dvs mitt i racket. 
 
Droppformade padelrack kan användas av såväl världsspelare som nybörjare. Det viktiga är att hitta ett droppformat padelrack som är anpassat för din spelnivå, dvs inte för avancerad och inte för lättspelat heller.


Fördelar droppformat padelrack

Fördelen med det droppformade padelracketen är helt klart dess förmåga att passa alla olika speltyper. Eftersom det inte är riktat varken defensivt eller offensivt, kan alla ha användning av ett droppformat rack i sitt spel. Sedan kan tillverkaren exempelvis tillverkat ett droppformat padelrack med låg  balans, vilket för det mer anpassat för defensiva spelare som föredrar kontroll framför kraft. De droppformade padelracken ger dig en perfekt mix av kraft och kontroll i spelet. 


Nackdelar droppformat padelrack

Nackdelarna är inte speciellt många när det kommer till droppformade padelrack. Det enda som är negativt är också det som är positivt, dvs att det inte är ett offensivt eller defensivt padelrack. Är du en offensiv kraftspelare som gärna är framme på nät och använder smash som vapen. Då bör du inte använda ett droppformat, utan gå mer mot det diamantformade. Samma sak om du är en väldigt defensiv padelspelare som söker mycket kontroll i ditt spel, då bör du ha ett runt padelrack.