Omdöme & recension av:

Babolat Viper Air

9/10

Det snabba padelracket Babolat Viper Air med det unika huvudet, passar den smidiga spelaren som vill glida fram över padelbanan. 

Viper Air från Babolat är ett droppformat rack i märkets mest kvalitativa serie. Med detta rack får du som padelspelare ett unikt huvud och extra långt handtag i sann Babolat anda. Racket är utformat för att passa både offensiva och defensiva spelare, en medelväg helt enkelt i jämförelse med dess två systerrack (Viper Technical & Viper Counter).

Som spelare bör detta passa dig om du föredrar att röra dig smidigt och snabbt över banan. Kunna hantera volleys på ett mjukt sätt, och använda vinklar för att vinna poäng. Vill du ha ett rack med power är detta inte rätt rack även om du kan få en helt okej kraft i overheadslagen med rätt teknik. 

Babolat Viper Air

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Babolat Viper Air

Om Babolat Viper Air

Babolat har byggt upp sin racketserie på ett väldigt logiskt och smart sätt för padelspelare att förstå. Viper-serien som består av tre padelrack är deras tungviktare. Det är de tre bästa padelracken som de kan erbjuda marknaden. Babolat Viper Air är mellanvarianten av de tre padelracket. Viper Technical är det offensiva powerracket och Viper Counter är det runda och defensiva padelracket. 

På detta sätt blir det enkelt för dig att välja rack när det kommer till Viper-serien. Är du en spelare som är stark i både offensiva och defensiva spelet och söker en balans däremellan. Då är Babolat Viper Air ett perfekt rack för dig som vill investera lite mer i ett rack. Söker du ett liknande padelrack men till en lägre kostnad, då kan vi rekommendera Babolat Veron Air.

Egenskaper babolat viper air

Viper Air är först och främst självklart utrustat med den unika Babolat-formen på huvudet och det längre handtaget. Babolat Viper Air är ett droppformat padelrack, även kallat hybrid. Racket är uppbyggt med Babolats unika kärna, X-EVA Technology. Där racket utrustats med tre olika lager, de två hårda yttre lagren för att få rätt fart i bollen. Samt det mjukare inre lagret för minskad felmarginal och ökad komfort. 

Ytan på racket är 100% karbon och den innehar dessutom en räfflad yta för att få ökat grepp & spinn på bollen. 

Babolat Viper Air är ett komfortabelt padelrack för den lite mer erfarna spelaren. Detta rack passar en allround-spelare med ett eller några års erfarenhet och som håller igång någon/några gånger per vecka. 

Balans & vikt

Viper Air är utrustad med medelbalans vilket gör att sweetspot sitter i mitten av racket. Vilket underlättar enormt för en bra allround-spelare. Vikten på racket är låga 355 gram och det bidrar till den lätta mjuka känslan att svinga racket och röra sig med det över banan. Den låga vikten bidrar samtidigt i kombination med sweetspoten att kraften i overheadsen inte är i världsklass.

Viper Air 2021

3 snabba - babolat viper air

För defensiva eller offensiva spelare?

Babolat Viper Air passar både offensiva och defensiva spelare, framförallt allround-spelaren. Den är snabb och mjuk i sina rörelser och passar extra bra för ett kontrollerat volleyspel framme på nät. 

Vilken nivå är Babolat Viper Air anpassat för?

Viper Air är en del av Babolats mest avancerade rackserie och passar därför mer avancerade motionärsspelare och tävlingsspelare. Den är relativt lättspelad men en motionär och eller nybörjare bör titta närmare på de andra två serierna med rack från Babolat till att börja med.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Racket är klassat som ett medelhårt rack. Kärnan gör att du får en relativt bra kraft samtidigt som du behåller en hög kontroll. 

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.