Omdöme & recension av:

Head Evo Sanyo 2021

8/10

Head Evo Sanyo 2021 är ett väldigt populärt och lättspelat padelracket som passar utmärkt för dig som såväl nybörjare som motionär som vill utveckla ditt spel.

Head Evo Sanyo 2021 är ett allround racket som erbjuder dig som spelare en bra mix mellan kontroll och fart i bollträffen. Padelracket är droppformat och har en speciell foam i rackets kärna vilket också gör det till ett mer förlåtande padelrack.

Anledningen till varför just detta padelracket gått och blivit så populärt har att göra med dess fina egenskaper och för spelare som önskar den där perfekta kombinationen mellan fart och kontroll. Head Evo Sanyo 2021 är också ett väl utarbetat padelrack med de senaste teknologierna som både gör det lite enklare att få till dem perfekta bollträffarna men också ett skönt och ergonomiskt padelrack att hålla i.

Head Evo Sanyo 2021

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Om Head Evo Sanyo 2021

Head Evo Sanyo 2021 är ett otroligt prisvärt padelrack som blivit en storfavorit hos många padel utövare. Padelracket är framtaget för att fungera som ett komplett padelrack för nybörjaren eller motionären som vill utveckla sitt spel. Head Evo Sanyo 2021 är ett padelrack i den lägre priskategorin, trots detta så hittar vi mängder med spännande teknologier och detaljer som gör padelracket väldigt intressant. För att ge fart på bollen så har Head använt sig av Power-Frame teknologin vilket innebär att ytan på padelracket är av hårdare material. Den inre kärnan i padelracket består av Soft Foam teknologin som alltså är uppbyggd av mjukare material för att ge ordentligt med fart på bollen vid kraftfulla slag. 

Egenskaper Head Evo Sanyo 2021

På grund av padelrackets mjukare kärna i kombination med en större sweetspot får du ett mer förlåtande rack även vid mindre bra bollträffar. Utomordentligt bra kombination mellan kontroll och fart som vi tidigare varit inne på. För den som inte spelar på tävlingsnivå eller kommit väldigt långt i sin padel utveckling så är detta ett padelrack som kommer göra succé.

Head har även tillämpat Innegra-tekniken när dem förstärkt kolfiberramen runt padelracket för att ge större kraft och skapa mindre vibrationer.

Balans & vikt

Balansen i Evo Sanyo är medel balans. Racket har en totalvikt på ca 355-375 gram, vilket gör racket till ett relativt lätt rack. Medelbalansen och dess lätta vikt gör att racket är lätt att manövrera och upplevs också gynna snabba och rörliga spelare. Trots dess lätta vikt så får du som spelare bra fart på bollen med tanke på Power-Frame teknologin som används i rackets yttre skikt.

Head Evo Sanyo

3 snabba - head graphene 360+ alpha pro 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Evo Sanyo passar både offensiva och defensiva spelare som gillar lättheten och snabbheten i racket. De offensiva och snabba spelare kan dra lite mer nytta av racket just kring nätet, men den lämpar sig minst lika bra i det defensiva spelet.

Vilken nivå är Head Evo Sanyo anpassat för?

Evo Sanyo 2021 är ett rack som passar motionärer och medelspelare framförallt. Det funkar också bra för dig som nybörjare som vill ha ett bra padelrack direkt. Sen ska man komma ihåg att det alltid är individuellt, det finns även tävlingsspelare som uppskattar Evo Sanyo 2021 då dem är mer för en mjukare kärna.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Racket är klassat som ett medelhårt racket.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.