Padelshorts

5/5

När det kommer till padel är det inte speciellt mycket utrustning eller kläder som behövs för att kunna utnyttja sporten. Padelshorts är det mest förekommande klädesplagget, även om kjol och klänning är vanligt bland damspelare. Dock har padelshorts en tendens att komma i skymundan när vi pratar om padel och dess utrustning. Därför har vi på PadelZpel passat på att ta fram en guide och inspiration för dig som är ute och letar riktigt bra padelshorts. 

Enjoy! 

Skillnaden mellan sporterna

Att hitta rätt typ av padelshorts är självklart en individuell fråga. Varje individ önskar att ha sina shorts på ett visst sätt. En del tycker om längre shorts, så att det nästintill blir som de numera klassiska shortsen som används inom basket. Andra tycker bättre om korta shorts som inte åker ned över knäna och som inte heller ”fastnar” långt ned på låret. Inom fotbollen har vi exempelvis sett detta exempel där många fotbollsspelare börjat vika upp shortsen för att korta av längden. 

När det kommer till padelshorts bör man ha med sig ytterligare en aspekt som inte förekommer i varken fotboll eller basket. Du skall ha padelbollar liggandes i fickan när du spelar och rör på dig. Det är extremt annorlunda än att inte ha några fickor alls på sina shorts. Padelshorts är skapade för att kunna erbjuda spelare möjligheten att förvara två bollar i fickorna, medan de spelar. Vanligtvis spelar man med tre bollar under en padelmatch. Slår du första serven rätt kommer du troligtvis ha två bollar kvar i fickorna på dina padelshorts helt enkelt. Därför är det också viktigt att du alltid köper padelshorts med fickor, så att du inte råkar köpa ett par shorts som inte har fickor. 

Våra tre bästa tips när du skall köpa padelshorts

  1. Köp alltid padelshorts med fickor. Du kommer behöva dem och det är betydlig mycket skönare än att behöva ha bollar liggandes runt om padelbanan.

  2. Tänk till om du önskar långa eller korta shorts. En del föredrar som sagt de längre modellerna som sträcker sig ned till/över knäna. Andra föredrar kortare shorts.

  3. Köp inte för tighta padelshorts. Genom att köpa ett par short som sitter för tight så kommer det bli besvärligt att förvara bollar i fickan. Du kommer helt enkelt inte kunna röra dig så pass fritt som du önskar.

Varumärken padelshorts

Det finns ett flertal varumärken som idag erbjuder padelshorts till bra kvalité. Återigen detta blir ett personligt val, men om du utgår från våra tips här ovanför så bör du få en bra grund att stå på när du skall hitta ditt varumärke. 

Nedan har vi sammanställt några av våra favoritvarumärken när det kommer till padelshorts.

Padelshorts Adidas

Padelkläder från Adidas håller samma höga kvalité som det alltid gör i deras sportkläder. Lika gäller padelshortsen från Adidas. De är extremt sköna & bekväma att spela i. Samt finns de i ett flertal olika längder och storlekar så att de kan passa alla padelspelare. 

Padelshorts Nike

Nike som i mångas ögon är ansett som världens största sportvarumärke tillverkar självklart padelshorts. De har precis som Adidas tagit ett kliv in i racketsporten padel, för att tillverka högkvalitativa padelkläder.

padel shorts nike

Padelshorts Humbleton

Padelvarumärket Humbleton som har vuxit fram i samma veva som sporten vuxit i Sverige. Padelshortsen från Humbleton kommer ge dig en bekväm och rörlig spelupplevelse. 

padel shorts humbleton

Padelshorts Bullpadel

Babolat som är ett racketvarumärke med anor bak till 1800-talet är självklart en av favoriterna när det kommer till padelshorts. De har ett brett utbud av olika typer och har shorts som passar alla spelare. 

padelshorts från bullpadel

Padel shorts herr

Padel shorts för herrar finns idag i ett flertal varumärken och utformningar. Marknaden för padelkläder har i Sverige exploderat och utbudet av padelshorts har vuxit kraftigt. Självklart har jättarna inom sportkläder som Nike & Adidas tagit fram shorts för den växande sporten. Stora tennisvarumärken som Wilson, Head och Babolat är också populära och stora varumärken som idag erbjuder padelshorts för herrar. Utöver dem hittar du massvis med nya intressanta varumärken som exempelvis Humbleton. 

För herrspelare inom padel är shorts det mest förekommande plagget på underdelen. Shortsen ger dig bra rörlighet samtidigt som de andas väldigt bra. Förutom de olika längderna på shortsen och dess yttre material, så finns det olika innermaterial som kan på verka dess komfort. Innermaterialet kan bestå av tight åtsittande material som kan göra att du inte är i behov av underkläder. 

Är du ute efter padel shorts för herrar kan vi starkt rekommendera WPT shortsen från Bullpadel (Bullpadel WPT Valdiva Shorts). 

padel shorts herr

Padel shorts dam

Padel shorts för damer är ett av flera alternativ som vanligtvis används av damspelare i padel. Som damspelare är det vanligt även med kjol, klänning och byxor att spela med. Men precis som för herrspelare har padel shorts en flexibilitet och andningsmöjlighet som gör dem extremt sköna att spela padel i. Precis som för herrspelare finns det ett brett utbud av padelshorts för damer från flertalet välkända varumärken. 

Padel shorts med fickor dam

Damer har som sagt flertalet valmöjligheter att spela med, där shorts med fickor är ett av dem. Det är också vanligtvis ett av grundkraven när man väljer att spela med padel shorts. Att hitta padel shorts med fickor för damspelare är inga problem idag. Nästintill alla padel shorts som idag tillverkas har fickor med möjlighet att förvara bollar i. 

Skall vi rekommendera ett par padel shorts med fickor för damspelare går vi med det klassiska varumärket Nike och deras Court Flex Padelshorts.