Padelbyxor

5/5

Letar du efter padelbyxor eller padeltights? Läs mer om det populära klädesplagget och dess funktioner här hos oss på PadeZpel.se. 
För att kunna spela padel oavsett om du är en nybörjare eller om du är en mer erfaren padelspelare, så är det viktigt att du känner dig bekväm. En del spelare föredrar åtsittande kläder och en del tycker bättre om klädesplagg som inte sitter åt på kroppen. På samma sätt är det med padelshorts eller padelbyxor. Här har vi fokuserat på att lyfta fördelar och bra exempel på padelbyxor att spela i för de personer som föredrar långbyxor. 

Padelbyxor dam

Även om padel precis som tennis ofta spelas med kortbyxor eller kjol, så finns det en hel del spelare som föredrar långbyxor. Därför är det enormt glädjande för de människorna att det idag finns utmärkta alternativ av padelbyxor och padeltights att spela i.
Trenden kring tights i allmänhet har gjort att det blivit ett klädesplagg som är en självklarhet i varje kvinnas garderob. Därför ökar troligtvis också efterfrågan på just padeltights som du bekvämt kan spela padel i. Det finns idag ett flertal varumärken som erbjuder padelbyxor för damspelare, men långt ifrån alla har valt att sälja det plagget. Några av de favoriter som finns på marknaden idag när det kommer till padelbyxor kommer från b.la. Bullpadel, Humbleton och Nox. 

Hitta rätt padelbyxor

Viktigt att tänka på när du väljer ett par padelbyxor är självklart dess passform. Att byxorna sitter bra mot både midja, stuss och lår är en grundförutsättning för att kunna obehindrat ta dig fram på padelbanan. Padeltightsen och byxorna finns i både hög midja och lite lägre midja. Det innebär att du kan hitta ett par byxor som sitter lite högre upp på magen, vilket många kvinnor kan föredra. 

Padelbyxorna går även att hitta med kort benlängd, vilket innebär att de slutar strax efter vaden. Eller så kan du välja ett par byxor med normal benlängd, som slutar närmare fotleden. 

padelbyxor

Padelbyxor med fickor

Om du väljer att spela i padelbyxor är det viktigt att tänka på aspekten kring vart du skall förvara padelbollarna. När du skall serva eller har servat, är det väldigt bekvämt att ha padelbyxor med fickor för att kunna ha bollarna där. Att låta bollarna ligger på banan gör att du riskerar att både spela på dem eller i värsta fall själv snubbla på dem. Att köpa ett par padelbyxor kommer tillföra att benen håller sig torra och är bekväma. Lägg därtill att padeltightsen har fickor så har du hittat det perfekta plagget för att obehindrat ta dig fram på padelbanan. 

Ett par favoriter bland padelbyxor med fickor är Bullpadel WPT Yumble. Det är en modell från Bullpadel’s World Padel Tour sortiment 2021. Toppkvalitet i funktionsmaterial, som är perfekta att ha på banan.