Så behåller du trycket i padelbollar

Så behåller du trycket i padelbollarna

Vi är många som lägger ner både mycket tid och pengar på att inhandla nya padelbollar. För visst är det så att man tydligt märker skillnad på en använd boll och en ny boll? Tyvärr är det så att padelbollar ofta behöver bytas ut med anledning av att dem tappar trycket och på så sätt blir mjuka. Vi som spelar padel vet att man helst inte vill spela med en mjuk padelboll som studsar dåligt och som kan ha en tendens att få märkliga bollbanor. 

Men finns det då något knep för att slippa köpa nya padelbollar hela tiden?
Det finns iaf ett knep och framförallt en produkt som gör att du kan behålla trycket i padelbollar. På så sätt får du en längre livslängd i dina bollar, vilket också sparar dig tid och pengar. Har du dessutom gamla padelbollar hemma så kan dessa återupplivas. Allt tack vare en så kallad tryckbehållare. En annan aspekt som är fantastisk med denna produkt är att det dessutom är bra för miljön. Med en tryckbehållare så används bollarna längre vilket gör att mindre bollar slängs. 
Idag finns det lite olika varianter av tryckbehållare på marknaden. En av de mest kända och populära tryckbehållaren kommer från tillverkaren Bullpadel och heter Bullpadel Pascal Box.

Hur fungerar då en tryckbehållare?

För att behålla trycket i dina padelbollar så lägger du bollarna i en tryckbehållare som liknar ett bollrör. Röret försluts sedan och därefter pumpas luft in genom en ventil för att uppnå optimalt tryck tills det att bollarna skall används nästa gång. En tryckbehållare kan du med enkelhet ha i din padelväska då den inte tar mer plats än ett vanligt bollrör. Man brukar säga att en padelbolls livslängd är ca 2-3 timmars aktivt spel. Använder du en tryckbehållare förväntas livslängden på dina bollar öka till 9-10 timmars aktivt spel. Vi hoppas detta kan hjälpa dig på längre livslängd på dina bollar och därmed fått reda på hur du behåller trycket i padelbollar.

Fler inlägg & nyheter

Padel eller paddel?

Vilken är den rätta stavningen? Padel eller paddel? Det är nog många av oss som funderar på om det stavas padel eller paddel. Den korrekta

hur länge håller ett padelrack

Hur länge håller ett padelrack?

Hur länge ett padelrack håller beror givetvis helt på hur du sköter om ditt racket. Ett padelrack består av mängder av olika material som givetvis