Hur länge håller ett padelrack?

hur länge håller ett padelrack

Hur länge ett padelrack håller beror givetvis helt på hur du sköter om ditt racket. Ett padelrack består av mängder av olika material som givetvis slits med tiden och inte minst om du använder ditt padelrack flitigt. Precis som att gummit på ett pingisracket slits med tiden så slits även ett padelrack med tiden och behöver bytas ut. När du spelar padel är inte bara risken stor att du kommer slå padelracket i glaset eller i mattan, utan det är ett faktum. Detta gör att det med tiden kommer bildas sprickor och slitage på ytskiktet vilket såklart försämrar padelrackets egenskaper.

En annan aspekt i det hela är att ett padelrack är uppbyggt med en kärna i mitten som kan torka ut och tappa sin spänst med tiden. Vilket till slut kan få en negativ inverkan på dina slag. Hur ofta du bör byta padelrack beror också på vilken nivå du spelar på. Ju högre nivå du spelar på desto kortare livslängd kommer ditt racket att ha. Spelar du exempelvis 2-3 gånger/dag så kan det vara bra att byta padelrack en gång per år. När du har kommit till den punkt att det är dags att byta padelrack så finns det en sak som är bra att ha i åtanke och känna till; Köp helst ett padelrack av en nyare modell. Då är chansen större att du får ett padelrack med den senaste teknologin och modernaste materialen, Vilket gör att ditt padelrack kommer att hålla längre. Ett padelrack kan dock hålla väldigt länge förutsatt att du tar hand om det väl och vägen till en långvarig relation med ditt padelracket tänkte vi ge dig nedan.

Här får du några tips på hur du får ditt padelrack att hålla längre

  • Investera i en padelväska och förvara ditt padelrack där. Detta minimerar risken att ditt padelrack skadas i transporter och dylikt.
  • Använd alltid ramskydd. Ramskydd finns att köpa som du sätter på rackets ram. Ett ramskydd minimerar sprickor och skador som kan försämra rackets egenskaper.
  • Undvik att från början köpa ett padelrack av en äldre modell.
  • Plocka upp bollarna från marken och undvik att använda ditt padelrack för att få upp bollen.
  • Bli frustrerad under spelet är okej, ta inte ut det på ditt rack bara 😉

Vill du hitta padelrack som håller, köp ditt padelrack här:

Fler inlägg & nyheter

Padel eller paddel?

Vilken är den rätta stavningen? Padel eller paddel? Det är nog många av oss som funderar på om det stavas padel eller paddel. Den korrekta