Nytt padelcenter har invigts i Båstad!

I racketsportens mecka har ett nytt padelcenter slagit upp dörrarna!
Nytt padelcenter i Båstad

Båstad har sedan dag ett varit Sveriges mecka när det kommer till padel och tennis. Nu är bygget av den nya padelhallen i Båstad klar vilket såklart invånarna i Båstad gläds av. Det är utmed Inre Kustvägen, granne med nya stationen i Hemmeslöv, som den nya padelhallen växt fram. Det svarta huset rymmer fem inomhusbanor och tre utomhusbanor. Padelhallen är även utrustad med bistro, lounge, gym, kontor samt konferenslokaler. Fastighetens exteriör där man valt svart fasadbeklädning i plåt är till viss del kommunens direktiv. Andra nybyggda fastigheter i området Banvallen går i samma stil och färgsättning något som kommunen anser som viktigt. Fastigheten som ska utgöra det nya padelcentret kommer gå under namnet “Centralen”.


-Det anknyter till läget vid tågstationen. Vi hade många förslag men mycket är taget så det kunde bli missförstånd, förklarar Micke Orsmark som också är en av delägarna. Förutom padelbanorna har besökarna tillgång till omklädningsrum, bistro, lounge, gym. Gymdelen med vikter är beläget på markplan och på våning två erbjudas träningspass av olika former. 


– Det blir fem padelbanor varav en centercourt där det blir fyra meter fritt på varje sida så man kan springa ut under avancerat spel. Bistron med en lounge framför kommer ha lite inspiration från Sand eller Riviera.Mellan byggnaden och järnvägen finns det ca 70 st parkeringsplatser.


– Våra besökare ska inte behöva ta plats från parkeringen vid stationen där tågresenärer parkerar, poängterar Magnus Jönsson som är en av delägarna.

Är du intresserad av att testa på den nya padelhallen så kan du nu boka en tid. Väl värt ett besök enligt oss på PadelZpel.se!

Fler inlägg & nyheter

padel

Vad är padel?

Padel även kallat “padeltennis” är en racketsport, som bäst kan beskrivas som en blandning av tennis och squash.

padelns-historia

Padelns historia

Historien om padeln och dess ursprung är till stora delar kartlagd och kopplat till Mexico och mexikanen Enrique Corcuera 1969.