Omdöme & recension av:

Bullpadel Hack Control

9.4/10

Bullpadel Hack Control 2021 är årets upplaga av det omåttligt populära kontrollracket från Bullpadel. Racket är inspirerat från Paquito Navarros Hack 02 och är defensiv version av det. I detta rack får du allt som behövs för att kunna ha fullständig kontroll på ditt spel. Detta ses som ett av de vassaste runda padelracken på marknaden. 

Bullpadel Hack Control ger dig ett runt stort huvud kombinerat med en låg balans, som ger dig en utmärkt kontroll i slagen. Racket är lätt att svinga och har verkligen sina styrkor i det defensiva spelet. Det är dock anpassat för mer avancerade spelare, vilket märks om inte annat på sweetspoten. Den är relativt liten och kräver en tekniskt kunnig spelare för att manövrera. Men är du en regelbunden motionär eller tävlingsspelare som söker ett kontrollrack, då är Bullpadel Hack Control ett av de bästa du kan hitta på marknaden. 

Bullpadel Hack Control

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Bullpadel Hack Control 2021

Om Bullpadel Hack Control 2021

Årets modell av Hack Control är något uppdaterad från 2020 års Bullpadel Hack Control. Den största skillnaden mellan racken är dock designen och färgen. Årets modell har fått en eldinspirerad design, med en häftig mix av det svarta, röda och guldiga B:et mitt i racket. Designmässigt finns det absolut ingenting att klaga på. 

Precis som föregående års modell kommer racket färdigmonterat med det innovativa greppet Heascore, som minskar vibrationer och förbättrar greppet i racket. Det är också anpassat för att minska vibrationerna i slagen. Förutom Heascore kommer racket också med det vibrationsdämpande Vibradrive, som Bullpadels racket oftast är utrustade med.

Defensiva och offensiva spelet 

I det defensiva spelet erbjuder Bullpadel Hack Control otroligt fina egenskaper för den tekniskt kunnige. Den välbekanta råa och hårda träffen som Bullpadels rack oftast är utrustade med känns igen. Racket erbjuder i övrigt en hög kontroll och utmärkt precision i slagen.

Framme på nätet i volleyslagen tar den med sig den utmärkta precisionen och kontrollen. Den räfflade ytan ger dig också en extra dimension i slagen när den får grepp om bollen ordentligt. I overheadslagen har den självklart mer att önska med tanke på att balansen bland annat är låg. Men tack vare den hårda ytan kan den med bra tryck i smashen ändå belönas med bra fart i slagen. 

Egenskaper Bullpadel hack control 2021

Bullpadel Hack Control 2021 är ett fullt utrustat rack som ger dig precis de egenskaper man kan önska sig av ett kontrollrack. Ramen är tillverkad av 100% kolfiber och träffytan består av TriCarbon. Kärnan i racket är en kombination av olika material för att ge racket en mångsidighet. Kärnan består av något som heter Adaptia, en typ av MultiEva. Det är en kärna med högre densitet i det yttre lagret för att bidra med mer fart och en mjukare densitet i det inre. 

Redan nämnd Vibradrive är det vibrationsdämpande system, som består av ett silikonmaterial som ligger längs hela handtaget. Vilket dämpar vibrationerna i slagen och minskad risk för padelarmbåge.

Balans & vikt

Racket är ett medeltungt rack med en låg balans, precis som många av kontrollracken är. Detta för att den låga balansen i racket erbjuder en större rörelsefrihet i svingen och i justering av position eller vinkel. Särskilt bekvämt i just det defensiva spelet när du behöver i ena sekunden komma ned lågt på bakhandssidan för att lyfta bollen och nästa sekund svara med en medelhög volley på forehands sidan. 

Racket kommer också med det smått unika ”Custojm Weights” som numera är ganska populärt bland mer avancerade padelrack. Det innebär att du kan balansera rackets vikt genom att fästa medföljande viktplattor på ramskyddet och under handtaget. Viktplattorna består av 3 st små metallplattor x 3 gram som går att fästas på vardera sida. Önskar du därmed att racket är mer topptungt så kan du med hjälp av detta justera vikten en aning. 

Bullpadel Hack Control betyg

3 snabba - Bullpadel Hack Control 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Hack Control är riktad till avancerade defensiva spelare. Det är ett rack med oerhört precision vid rena bollträffar. 

Vilken nivå är Bullpadel Hack Control 2021 anpassat för?

Racket är ett avancerat padelrack för som inte lämpar sig för nybörjare eller motionärer på lägre nivå. Sweetspoten är liten och du blir straffad direkt vid felträffar. Har du däremot en bra träff på bollen kommer du bli belönad med en oerhörd precision.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Bullpadel Hack Control 2021 är ett medelhårt padelrack tack vare dess kärna med både hög och låg densitet.

Se Racketspecialistens recension här nedan på Youtube av Bullpadel Hack Control 2o21 och Bullpadel Vertex 3 2021.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.