Omdöme & recension av:

Head Graphene 360+ Alpha Pro

8.6/10

Head Graphene 360+ Alpha Pro är ett toppracket som passar såväl tävlingsspelare som dig som motionär.

Tack vare att man utökat sweetspoten på detta padelrack ger det dig som spelare en renare bollträff. Ett av marknadens lättaste padelrack som passar utmärkt för den offensiva spelaren som önskar få bra fart på bollarna. Head Graphene 360+ Alpha Pro används av välkända profiler på WTP och den som verkligen gått i bräschen för detta padelrack är Sanyo Gutiérrez.

Head Graphene 360+ Alpha Pro är ett padelrack som är framtaget med de senaste materialen och teknologierna. Rackets droppform, teknologi och kärna ger sig som spelare en utmärkt kombination mellan känsla, kontroll och fart.
Med detta droppformade padelrack får du inte bara en skön kontroll i ditt spel utan också en bra utväxling i dina bollträffar. Head har använt sig av en speciell borrningsteknik när man gjort hålen i padelracket vilket resulterat i att man fått en större sweetspot. För dig som spelare innebär det att du enklare får till den där perfekta bollträffen och padelracket blir därför lite mer förlåtande även vid mindre lyckade bollträffar.

Head Graphene 360+ Alpha Pro

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Head Graphene 360+ Alpha Pro recension

Om Head Graphene 360+ Alpha Pro

Head har gjort en del större uppdateringar från föregångaren till detta padelrack och förutom den numera väldigt stilrena designen så har man applicerat det nya uppdaterade materialet Graphene 360+. Graphene 360+ är en mix av Graphene 360:s energiöverföring och ett förbättrat flexsystem vilket ger dig som spelare en större sweetspot. I kombination med detta har även Head använt sig av en speciell borrningsteknik när man tagit hål i padelracket och även detta har medfört en större sweetspot. Med Head Graphene 360+ Alpha Pro får du därför en renare bollträff i dina slag och padelracket blir också betydligt mer förlåtande än sin föregångare vid mindre bra bollträffar. 

Graphene är ett material som blivit lite av ett signum för Head. Man använder det numera i alla sina nya toppracketar. Materialet Graphene uppfanns 2010 av två forskare som vann nobelpriset när dem uppfann detta tvådimensionella material. I jämförelse med vanlig grafik utgörs graphene av tunna skivor som endast är en atom tjock vilket ger den unika egenskaper. Vi som varken är fysiker eller nobelpristagare kan konstatera att detta väldigt starka material gör att man kan fördela materialet och därmed vikten annorlunda på padelracket utan att påverka t ex balanspunkten. Graphene har visat sig vara ett otroligt bra material för att skapa just det perfekta padelracket. 

Egenskaper Head Graphene 360+ Alpha Pro

Head har verkligen inte snålat på teknologier och innovationer när man tillverkat Head Graphene 360+ Alpha Pro. Padelracket är nämligen fulladdad med vad vi idag får se som det absolut senaste teknologierna.
Bland annat har man använt sig av Power Foam vilket är ett lite hårdare foam som genererar väldigt bra fart på bollen och som lämpar sig väldigt bra för den offensiva spelaren. Man har också optimerat sweetspoten som vi varit inne på för att åstadkomma ett mer förlåtande padelrack med en grym träffkänsla.
Slutligen har man plockat in ett så kallat Anti Shock Spim vilket innebär att ramskyddet runt racket inte bara är till för att skydda padelracket mot stötar och smällar utan ska också reducera vibrationer på ett effektivt sätt.

Balans & vikt

Head Graphene 360+ Alpha Pro är ett padelrack med bra balans mycket tack vare just materialet graphene som ni kunnat läsa om ovan. Här har man valt att ha en medelbalans i racket vilket är till mångt och mycket signifikativt för att få en bra balans mellan fart och kontroll. Racket väger 375g vilket gör att du som spelare får bra fart i såväl dina smashar som dina vanliga slag.

3 snabba - head graphene 360+ alpha pro 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Anpassad för både den defensiva och mer offensiva spelaren. Men detta droppformade padelrack har man lyckats få in en bra mix av kontroll i form av bollprecision och framme vid nät i kombination med bra effekt i bollträffarna.

Vilken nivå är Head Graphene 360+ Alpha Pro anpassat för?

Padelracket används av världsspelare på WPT men funkar precis lika bra för dig som tävlingsspelare eller iaf lite mer erfaren.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Head Graphene 360+ Alpha Pro går under kategorin hårt padelrack då ytan består av Power Foam som är ett hårdare material för att få mer fart på bollen.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.