Omdöme & recension av:

Babolat Viper Technical

9.5/10

Babolat slutar aldrig att förvåna oss padel älskare. Nu har man tagit fram en ny Viper-serie som är anpassad till morgondagens padelspel.

Babolat Viper Technical ingår i just denna serie och är ett kraftpaket som garanterat kommer att passa dig som offensiv spelare. Babolat Viper Technical är ett diamantformat padelrack där man lagt mer tyngd i padelrackets överkant, detta för att just uppnå högre bollhastighet och fart vid smashar och kraftigare bollträffar. Ett otrolig skönt padelrack framförallt när det kommer till over-haed slagen där du får riktigt fin utväxling av padelracket. Ett ultimat fart vapen för den mer avancerade spelaren som håller en hög nivå. 

Babolat Viper Technical är uppbyggd med en ny teknik och uppbyggnad i kärnan. Här har man tillämpat X-EVA Teknologin. Det innebär att Viper Technical har två yttre lager i kärnan som ger en mer explosiv fart vid hårda bollträffar och ett mjukare lager inne i kärnan för att ge mer balans och kontroll vid lösare bollträffar.

Babolat Viper Technical 2021

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Babolat Viper Technical

Om Babolat Viper Technical

Babolat Viper Technical är ett riktigt spännande padelrack där tillverkaren Babolat verkligen fått fram ett padelrack med extremt bra gensvar i bollträffarna samtidigt som racket har många andra fina egenskaper som du som spelare kommer att uppskatta. Man har verkligen vävt in de senaste teknologierna och materialen för att skapa ett padelrack av högsta kvalitet. I Babolat Viper Technical får du bland annat ett stabilt och ergonomiskt grepp vilket passar bra just för kraftigare slag och smashar. Padelrackets kärna innehåller också olika lager där man laborerat med material och densitet för att du som spelare ska få ut max av ditt spel. Det här padelracket lämpar sig inte för en motionär eller nybörjare utan då bör spela på en mer avancerad nivå för att bemästra Babolat Viper Technical. 

Söker du ett mindre offensivt lagd men samma höga standard då kan vi rekommendera att du tittar närmare på Babolat Viper Air.

Egenskaper babolat viper technical

Ytan på Viper Technical är tillverkad i 100% kolfiber med 12K vävd karbon. Vilket är en perfekt kombination för att just ge dig fart och explosivitet i slagen. Babolat Viper Technical är också ett ergonomisk padelrack som ger dig ett skönt och stabilt grepp där du också minimerar risken för “padelarmbåge”. Hålen på padelracket är även innovativt framtaget för att anpassas för rackets form och sweetspot. Det innebär att du även här får bättre utväxling av detta racket. 

Babolat har genom åren varit väldigt framgångsrika på att ta fram anpassade padelrack för olika typer av spelare. Även denna gång har man lyckats ta fram ett proffs-rack som håller precis vad den lovar. Babolat Viper Technical är även en stor favorit bland utövare på touren. 

Balans & vikt

Viper Technical är utrustad med en hög balans och lite tyngre vikt. Detta för att underlätta i det offensiva spelet, främst över huvudet. Med Viper Technical får du ett kraftfullt rack skapat för offensiva spelare. 

Babolat Viper Technical padelrack

3 snabba - babolat viper technical

För defensiva eller offensiva spelare?

Babolat Viper Technical lämpar sig bäst för den mer offensiva spelaren som uppskattar bra utväxling i slagen samt hårda smashar framme vid nät. För att få ut maximalt av detta padelrack så bör du alltså vara en offensiv spelare. 

Vilken nivå är Babolat Viper Technical anpassat för?

Babolat Viper Technical är framtagen och anpassad för dig som spelar padel på en hög nivå. 

Du kanske spelar flertalet gånger i  veckan eller tävlar i padel. Är du nybörjare eller motionär så är detta inte ett padelrack som vi rekommenderar.

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Racket är klassat som ett hårt racket och ger dig härligt power i dina slag!

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.