Omdöme & recension av:

Babolat Veron Air

8.5/10

Det snabba och lätta racket som briljerar framför nät och riktar sig till en bredare publik än Viper-serien.

Veron Air är framtaget för den nya typen av padelspelare, de som vill utnyttja snabbheten över hela banan. För att kunna använda den spelstilen krävs ett snabbt racket, i alla lägen. Där kommer Veron Air in i bilden!

Det lätta racket med den unika formen på huvudet är ett rack som levererar snabbhet, både för mer avancerade motionärer och tävlingsspelare.

Babolat Veron Air

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Recension Babolat Veron Air

Om Babolat Veron Air

Veron-serien släpptes strax efter den nya Viper-serien, där Veron-racken framförallt riktar sig mot en bredare publik av padelspelare. För dig som redan testat rack från Viper-serien och vill ha ett mjukare rack kommer garanterat gilla racken i denna serien. Veron Air är det droppformade och lättaste racket av de tre. Racket är anpassat framförallt för snabba spelare som gärna kliver fram på nät med ett imponerande volleyspel eller snabba smashar. Det saknar lite kraft på grund av dess lätta vikt, men det kompenseras av den imponerande enkelhet att manövrera racket över hela banan.

Egenskaper babolat veron air

Babolats signifikanta form på rackets huvud har här utrustats med en innovativ träffyta där karbon och glasfiber har vävts samman för att kombinera fördelarna med de två materialen. Materialet karbon bidrar med den explosiva farten, medan glasfiber gör den mer lättillgänglig. Träffytan på racket är också utrustad med 3D Spin, som är ett räfflat mönster som ger dig mer grepp i bollen och en ökad spinn.

Babolat Veron Air är ett komfortabelt rack på alla sätt, det är exempelvis också utrustat med ett vibrationsdämpande system som är integrerat i rackets hals ovanför handtaget. Detta reducerar vibrationerna i slagen och minskar risken för skador.

Balans & vikt

Balansen i Veron Air är neutral/medel balans på ca 265 mm enligt Babolat själva. Racket har en totalvikt på ca 355 gram, vilket gör racket till ett lätt rack. Kombinationen av den neutrala balansen och dess lätta vikt är mycket det som gör att racket är lätt att manövrera och upplevs gynna snabba och rörliga spelare.

3 snabba - babolat veron air

För defensiva eller offensiva spelare?

Babolat Veron Air passar både offensiva och defensiva spelare som gillar lättheten och snabbheten i racket. De offensiva och snabba spelare kan dra lite mer nytta av racket just kring nätet, men den lämpar sig minst lika bra i det defensiva spelet.

Vilken nivå är Babolat Veron Air anpassat för?

Veron Air är ett rack som passar motionärer och medelspelare framförallt. Det är en mjukare variant än Viper Air och därför lite mer lättspelad. Självklart fungerar racket utmärkt också för tävlingsspelare som upplever Viper Air för hårt.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Racket är klassat som ett medelhårt racket, tack vare att både kärnan av Black EVA-skum och träffytan är en blandning av kolfiber och glasfiber. Det ger en bra elasticitet och en fin kombination av styvt och mjukt.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.