Omdöme & recension av:

Babolat Veron Technical

9.5/10

Babolats nya padelrack Veron Technical är ett padelrack med mjukare kärna som lämpar sig otroligt bra för den offensiva spelaren. Till skillnad från Babolat Viper Technical så får du här ett padelrack som är mer lättspelat och med otroligt fina offensiva egenskaper.

Babolat Veron Technical är ett padelrack för den så kallade nya generationens padel där det mesta av fokuset läggs på det offensiva spelet. Det här är ett padelrack fullproppat med teknologier och man märker att tillverkaren Babolat har tänkt till när man tillverkat detta padelrack. Den nya serien Veron levereras med en ursnygg design och som dessutom ska göra det enkelt för dig som spelare att få bra fart på bollarna. Babolat Veron Technical är ett perfekt val för dig som vill utnyttja och få bästa möjliga respons i dina smashar och overhaed-slag.

Babolat Veron Technical

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Babolat Veron Technical 2021

Om Babolat Veron Technical

Kärnan i padelracket är uppbyggd med den senaste innovationen, nämligen Carbon Flex Technology. Vilket innebär att rackets kärna består av två olika material som också har olika densiteter. Det inre lagret i kärnan består alltså av ett mjukare material vilket ger dig bättre fart på dina bollar vid hårdare bollträffar. 

Sweetspoten är också lite större på Babolat Veron Technical vilket gör padelracket mer lättspelat och förlåtande även vid sämre bollträffar. 

Träffytan på padelracket har en räfflad/strukturerad yta vilket medför att du som spelare får bättre spinn och effekt i sina slag. Babolat har vid framtagning av detta padelrack även tänkt på hälsoeffekter och vad som är skonsamt för din kropp. Babolat Veron Technical har ett vibrationsdämpande system integrerat i racket som heter Vibrasorb System. Tack vare detta system så reduceras vibrationerna som vanligtvis uppstår i varje slag och du som spelare får en ökad komfort och ett mer skonsamt padelrack. Även detta är perfekt för det offensiva spelet då det ofta handlar om hårda bollträffar och maximal kraft i dina slag vilket kan medföra slitage på kroppen. 

Babolat Veron Technical är ett utmärkt padelrack för spelare som vill förbättra och få ut mer av sitt offensiva spel. Det är ett padelrack i prisklass medel som verkligen får anses som prisvärt.

Egenskaper babolat viper technical

Babolat är kanske den mest kända och populäraste tillverkaren av Padelrack med mängder av utövare världen över. Även bland proffsen på WTP-touren så hittar man väldigt många kvinnliga och manliga spelare som använder just Babolats padelrack. Babolat har lyckats utmärkt med att få fram padelrack som passar olika typer av spelare och kvaliteter. Just Babolat Veron Technical är ett välutvecklat och innovativt padelrack framtaget för den offensiva spelaren. Det är ett diamantformat padelrack som kräver en viss typ av teknik och erfarenhet för att få ut maximalt av padelrackets egenskaper. Trots detta så är det ändå ett förhållandevis lättspelat padelrack i denna kategori. Detta med anledning av att man ökat sweetspoten vilket för att du ändå kan få till bra slag vid sämre bollträffar. Babolat Veron Technical är fullproppat med de senaste innovationerna och teknologierna och har bland annat ett välutvecklat vibrationsdämpande system för gör att padelracket blir mer skonsamt för kroppen och minimerar risker att åka på en klassisk “padelarmbåge”.

Padelrackets kärna består av mjukt material vilket medför att du får otroligt bra fart och utväxling i dina bollträffar. Med det här padelracket får du verkligen dra nytta av dina smashar och overhead-slag. Ska man tillägga något minus så skulle det isf vara att man gärna sett att Babolat utvecklat designen från Viper Technical. Nu kommer dem i samma utseende och design vilket känns lite tråkigt, trots att den är väldigt snygg.

Babolat Technical Veron

3 snabba - babolat veron technical

För defensiva eller offensiva spelare?

Babolat Veron Technical är ett optimalt padelrack för den offensiva spelaren som vill dra nytta av sina smashar och overhead-slag. Den mjuka kärnan och höga balansen gör att du får otroligt bra fart i dina slag.

Vilken nivå är Babolat Veron Technical anpassat för?

Babolat Veron Technical är ett padelrack som är anpassat för medel till avancerad nivå. Det är ett diamantformat padelrack som kräver att man har god teknik och erfarenhet inom sporten. Har man inte det så kan detta padelrack bli svårspelat.

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Racket är klassat som ett mjukt racket.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.