Omdöme & recension av:

Adidas Metalbone CTRL 2021

9.5/10

Adidas guldklimp till padelrack. Det omättligt populära kontrollracket Adidas Metalbone CTRL 2021.

Adidas Metalbone CTRL är ett av de mest avancerade padelracken från Adidas. Tillsammans med dess offensiva syskonrack Metalbone 2021 har de alla egenskaper som behövs för att hålla högsta kvalité. Med den senaste tekniken har Adidas fått fram ett padelrack med en utmärkt mix av kraft och kontroll. 

Kombinationen av den runda formen och dess nya vikt- och balanssystem ger dig en perfekt mix. Där du som spelare själv kan justera om du önskar en högre eller lägre balans. Ett av marknadens mest kompletta padelrack som passar såväl medelspelare som avancerade spelare.

Adidas Metalbone CTRL

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Adidas Metalbone CTRL 2021

Om Adidas Metalbone CTRL 2021

Adidas Metalbone CTRL 2021 är idag ett av marknadens mest populära padelrack. Det beror till stor del på att Adidas gjort ett fantastiskt jobb att plocka fram de mest avancerade egenskaperna i racket. Samtidigt som dess runda form kombinerat med vikt- och balansfördelningssystemt gör det unikt på marknaden. CTRL är kontrollvarianten av de två Metalbone-racketen, är du mer intresserad av det mer offensiva och kraftfulla racket Adidas Metalbone 2021 kan du även läsa den recensionen.

I CTRL har Adidas lyckats hitta en kombination av många egenskaper för att passa många typer av padelspelare. Den är utrustad med en hård och solid 100% kolfiberyta som de kombinerat med den mjukare kärnan, Eva Soft Performance. Det ger dig som spelare möjligheten att få bra fart i slagen tack vare dess hårda yttre. Men tack vare den mjukare kärnan i padelracket kommer den inte kännas lika styv mot armen som många andra hårda padelrack gör. En perfekt kombination som helt enkelt kan passa många typer av spelare.

Metalbone-serien är ett av marknadens coolaste padelrack, med dess industriella design och i CTRL dess blåa inslag.

Egenskaper Adidas Metalbone CTRL 2021

Metalbone CTRL är utrustad med den unika egenskapen att ha ett hårt yttre för ökad kraft och en mjuk kärna för minskade vibrationer. Ytan på racket är gjort av 100% kolfiber, som är kombinerat med den mjukaste kärnan från Adidas, Eva Soft Perfomance. Tack vare detta får du som spelare en unik känsla i dina träffar. 

Metalbone CTRL 2021 är den runda kontrollvarianten i Metalbone-serien och ger dig som spelare möjligheten att hantera alla möjliga situationer på banan. 

Balans & vikt

Racket har en medelbalans, vilket gör att den lämpar sig bättre i det offensiva spelet än många andra runda padelrack på marknaden. Förutom rackets unika kombination av träffyta och kärna är Adidas Metalbone CTRL 2021 också utrustad med Adidas nya uppfinning ”Weight & Balance”. Det innebär att racket har medföljande vikter som väger 2,5 gram vardera och går att placera tre stycken på vardera sida av racket. På det sättet kan du som spelare själv välja om du vill ha ett tyngre eller lättare racket, samtidigt som balansen kan flyttas högre eller lägre upp. 

Recension Adidas Metalbone CTRL

3 snabba - Adidas Metalbone CTRL 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Adidas Metalbone CTRL är anpassat främst för att passa mer defensivt lagda spelare. Precis som namnet avslöjar ligger fokuset i racket på kontroll. Men tack vare att vikten och balansen går att justera i racket, passar det väldigt bra även för allround och lite mer offensivt lagda spelare.

Vilken nivå är Adidas Metalbone CTRL 2021 anpassat för? 

Metalbone CTRL är riktat främst mot mer avancerade spelare, så som tävlingsspelare eller seriösa motionärsspelare. 
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Trots att racket är ett mer defensivt riktat rack kommer det ge dig ordentlig med kraft och fart i slagen, tack vare dess hårda yta. 

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.