Omdöme & recension av:

RS X Series Cayetano Rocafort Edition

8.5/10

RS som är skapat av den förre svenska storspelaren Robin Söderling har här tagit fram ett premiumrack tillsammans med proffsspelaren Cayetano Rocafort. RS X-Series Cayetano Rocafort Edition är ett runt allround-rack.

Racket är utformat för att ge spelaren en fullständig kontroll i sitt spelande. Den har fina egenskaper för både ett offensivt och defensivt spelande, vilket gör det till ett perfekt rack för den som söker balans. Det är ett mer avancerat padelrack, även om det upplevs som relativt lättspelat. Men racket är framförallt riktat mot avancerade motionärer eller tävlingsspelare. 

RS X-Series Cayetano Rocafort

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

RS x-Series Cayetano Rocafort Edition

RS x-Series Cayetano Rocafort Edition

RS x-Series Cayetano Rocafort Edition är ett av marknadens snyggast designade padelrack. Det vita greppet, svarta grunden och de guldkantiga detaljer gifter sig helt perfekt tillsammans i detta padelrack.

Racket från RS Padel är ett runt padelrack utformat för att erbjuda kontroll. WPT-spelaren Cayetano Rocafort har troligtvis haft en stor inverkan på rackets utformning och egenskaper, då det passar perfekt med hans kontrollerade spelstil. Den runda ytan, den låga balansen och enkelheten i racket gör det enkelt att hantera volleys framme på nät, lika bra som låga bollar djupt bakom baslinjen. Det är ett oerhört uppskattat padelrack för defensivt lagda spelare, och ett av de populäraste idag i Sverige. 

Egenskaper RS x-Series Cayetano Rocafort Edition

Kärnan i RS x-Series Cayetano Rocafort Edition består av Eva Soft, för en mjuk bollträff. Ytan på racket är en mix av 3K-kolfiber och glasfiber, samt ramen är tillverkad av 100% kolfiber. Racket har en medelvikt om man ser till vikten 360-375g, men det upplevs som ett väldigt lätt rack i rörelserna. I det defensiva spelet och det offensiva volleyspelet finns det inte mycket att klaga på när det kommer till detta padelrack. Sweetspoten är placerad i mitten av racket, men är relativt liten för att vara ett runt rack. Därav att detta rack mer riktar sig till erfarna padelspelare. 

Racket är ett kontrollrack och saknar därför naturligt den där riktiga kraften i slagen. Många som gett recensioner kring racket påpekar att den inte ger någon kraft gratis. Det är en av få delar som saknas i racket, men samtidigt är detta padelrack inte skapat för att leverera overhead smashar. 

X-Series Cayatano Rocafort Edition

3 snabba - RS X-Series Cayetano Rocafort Edition

För defensiva eller offensiva spelare?

RS X-Series Cayetano Rocafort Edition är ett rack som framförallt är inriktat för defensiva spelare. Det är ett kontrollrack av rang och kommer inte göra dig besviken när det kommer till de delarna av spelet. 

Vilken nivå är RS X-Series Cayetano Rocafort Edition anpassat för?

Racket är anpassat för mer avancerade motionsspelare och tävlingsspelare. Trots att det är ett runt rack som erbjuder hög kontroll, så är bland annat sweetspoten relativt liten och försvårar därmed om du inte har rena bolllträffar.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

RS X-Series Cayetano Rocafort Edition är ett mjukt padelrack med en mjuk kärna.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.