Omdöme & recension av:

Bullpadel Vertex 03 Control 2021

9/10

Bullpadel Vertex 03 Control 2021 är ett padelrack som ger dig som spelare en bra mix av kontroll och spinn i bollträffen. Söker du även ett padelrack som ger bra fart i smashen i kombination till de övriga fantastiska egenskaperna så kan detta vara padelracket för dig!

Detta toppracket och även ett av världens mest sålda padelrack som blivit ett givet racketval för padeleliten på touren. Här hittar vi spelare som exempelvis Maxi Sánchez och Fede Chingotto som just spelar med Bullpadel Vertex 03 Control 2021. Detta är alltså uppföljaren till det omåttligt populära padelracket Vertex 02 Control, som nu alltså gjort till en ännu modernare och bättre fattning.

Med detta runda padelrack får du ett lättspelat toppracket framtaget med exakthet och med rätt balans för att ge dig som spelare den perfekta kombinationen mellan kontroll och bra spinn i bollträffen. Ett kvalitetsracket för den ambitiösa som är ute efter ett av marknadens bästa padelrack och således av absolut högsta kvalitet.

Bullpadel Vertex 03 Control 2021

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Recension Bullpadel Vertex 03 Control 2021

Om Bullpadel Vertex 03 Control 2021

Skillnaden mot sin föregångare Vertex 02 Control så har man med på denna uppföljare förfinat ett redan grymt toppracket med den nya Air React Channel Teknologin. Detta innebär i korthet att man utvecklar halsen på padelracket genom att att applicera luftkanaler i rackethalsen. För dig som spelare innebär det att du får ett mer aerodynamiskt padelrack. Målbilden från Bullpadel när man började tillverka detta padelrack var att skapa ett stabilare, smidigare och lättare padelracket där du som spelare får snabbare och mer aggressiv respons när du ska attackera motståndare i kombination med hög kontroll när du ska placera bollen. Detta får man verkligen säga att Bullpadel lyckats med och padelracket genomsyrar verkligen egenskaperna som till en början bara var en vision och målbild.

När du köper Bullpadel Vertex 03 Control 2021 medföljer ett specialutformat racketfodral som innehåller termostoppning för att skydda padelracket mot temperaturskillnader.

Egenskaper Bullpadel vertex 03 control 2021

Bullpadel Vertex 03 Control 2021 är tillverkat i kolfibermaterial med 12K, det innebär rent konkret att ytan består av ett kolfiber med 12000 kolfibertrådar per cm². Andra relevanta uppdateringar man gjort sedan 2020 år modell av Bullpadel Vertex Control är den nya skumgummi kärnan Adaptia, en välkomponerad blandning av olika material med olika densiteter. Det yttre ytskiktet består av högre densitet vilket ger dig bättre kraft vid snabba bollar. Det inre ytskiktet består av lägre densitet vilket ger dig bättre kontroll vid långsammare bollar.

Det finns bra mycket annat som vi på Padelzpel.se också gillar med Bullpadel Vertex 03 Control 2021. Det ena är strukturen på padelrackets yta som bäst kan liknas med ytan på ett sandpapper. Den ruggade ytan ger dig som spelare mer spinn i bollträffen samt mer effekt i dina slag.

Någon annat man lyckats väldigt bra med och som för många är en viktig parameter är designen och padelrackets utseende. Här får man ändå säga att man lyckats framställa ett tillverkarens snyggaste padelrack med en stilren och minimalistisk design.

Balans & vikt

Bullpadel Vertex 03 Control 2021 är ett utav de lättaste padelracken på marknaden vilket också Bullpadel hade som mål när man skapade racket. Sedan har bullpadel utvecklat en plugg på detta padelrack vilket för att varje enskild spelare kan anpassa rackets vikt och balans. För att göra detta så använder du Grip Custom Weight som är en utbytbar bottenplugg med 5 eller 10 gram högre vikt än standard pluggen.

Avslutningsvis kan vi konstatera att Bullpadel Vertex 03 Control 2021 må vara ett padelrack i den högre prislappen men med tanke på alla egenskaper och vad man får ut av detta padelrack så är det väl investerade pengar för dig som är ute efter ett padelrack av högsta kvalitet.

Bullpadel Vertex 03 Control 2021 test

3 snabba - Bullpadel Vertex 03 Control 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Anpassad för både den defensiva och mer offensiva spelaren. Men detta runda rack har man lyckats få in en bra mix av kontroll i form av bollprecision och framme vid nät i kombination med bra effekt och bollspinn i smasharna.

Vilken nivå är Bullpadel Vertex 03 Control 2021 anpassat för?

Den används av världsspelare på WPT och är ett rack som passar perfekt för tävlingsspelare. Men tack vara padelrackets lättspelade egenskaper så passar även detta padelrack den ambitiöse som är ute efter ett nytt padelrack att utvecklas med.
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Bullpadel Vertex 03 Control 2021 hittar vi under kategorin hårda padelrack då den består av material av högre densitet i ytskiktet.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.