Bästa padelskor 2023

Bäst i Test - GUIDE

5/5

Söker du efter de bästa padelskorna som går att hitta 2023? 
Då har du kommit helt rätt! Här hittar du en fullmatad guide över padelskor i mängder av olika modeller och varumärken. I takt med att padeln växer snabbare och snabbare, kommer också fler och fler padelskor ut på marknaden. Idag hittar du padelskor från alla de stora respekterade varumärkena, både i herr, dam och juniormodeller. Här har vi tagit fram en guide för att underlätta för dig som just nu letar efter att köpa nya padelskor.  Allt samlat i denna guide av de bästa padelskorna 2023!

Enjoy!

Innehållsförteckning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från:
Padler, Padelspecialisten och Nordic Padel

Bästa padelskor 2021

Bästa padelskor herr

Om du söker efter de bästa padelskorna för herrar har vi två rekommendationer som vi vill ge dig. Bägge dessa skor har ett fantastiskt grepp, vilket vi anser är en av de viktigaste faktorerna när du skall köpa nya padelskor. Padelbanorna kan vara extremt hala när du snabbt gör vändningar och vridningar. Att då ha skor som inte har tillräckligt bra grepp i banan kan bli kostsamt och ökar skaderisken enormt. Den andra delen av en padelsko som vi tittar lite extra noga på är stabiliteten i sidoförflyttningar. Det är lätt hänt med en för ostabil padelsko att du förflyttar dig sidledes och stukar foten. 

NOX NERBO WHITE/NAVY 2023 - Bäst i test herr padelskor

Grepp 85%
Stabilitet 80%
9.5/10

Denna nya sko från NOX som är en av årets nyheter som bolaget tagit fram med hjälp av fotspecialister! 

Skon är optimerad för att minska skaderisken och optimera spelarens prestanda. Tillsammans med Marta Rueda, fotvårdsspecialist vid centret för podologistudier Martín Rueda, fotvårdsspecialister vid centret för elitidrottare i Sant Cugat (Spanien) och med hundratals elitidrottare har skon utvecklats fram.

Nox Nerbo 2023 är padelskon som tar hem bäst i test när det kommer till padelskor för herrar! 

Adidas Adizero Cybersonic

9/10
Grepp 80%
Stabilitet 85%

Adidas har som alltid en hög kvalité när det kommer till utrustning inom padel. Dessa nya skor från Adidas ger spelaren en komfortabel känsla och skön dämpning under sitt spel. En oerhört bekväm sko som kommer ge dig 

Babolat Jet Premura 2 Lebron Edition

8.5/10
Grepp 85%
Stabilitet 80%

Babolat har genom Jet Premura 2 återigen uppdaterat en populär modell och ännu en gång tagit nya kliv i utvecklingen av padelskor. Denna modell erbjuder allt du kan behöva som spelare för att få en bekväm och säker sko i ditt spel.

Bästa padelskor damer

Att hitta de bästa padelskorna för damspelare är idag inte helt enkelt för dig. Det ställs höga krav på padelskorna i en padelmatch. Desto högre upp du kommer och desto bättre padelspelare du blir, ju mer viktigt blir det att du har bra padelskor. Ett par padelskor som ger dig grepp, stabilitet och är slitstarka med lång hållbarhet. De bästa padelskorna för damer finns idag i prisspannet mellan 1200-1900 SEK. Det är definitivt en investering som du inte kommer att ångra dig, dina fötter kommer garanterat att tacka dig för det. 

Adidas Avacourt W - Bäst i test dam padelskor

Grepp 70%
Stabilitet 85%
9.5/10

Sportjätten Adidas vinner i vår kategori när det kommer till de bästa padelskorna för damer. Med sina Avacourt W ger de damspelare ett par padelskor som verkligen kommer hjälpa dem fram över hela padelbanan. Skorna är väldigt lätta och kommer ge dig som damspelare en rörligt som gör att du nästan svävar fram på banan. 

Skorna är förutom dess lätthet utrustade med en stabilitet som kommer göra att du undviker onödiga skador. De är också utrustade med en sula med utmärkt grepp och en förstärkt ovansida av slitstarkt material. 

 De är en solklar favorit hos oss när det kommer till de bästa padelskorna för damer. 

ASICS Solution Speed FF 2 W

9.5/10
Grepp 90%
Stabilitet 70%

Babolat Sensa är en del av Babolats nya damkollektion för året 2021. Skon är tillverkad i samarbete med WPT mattleverantören Mondo och gummi-experten Michelin. Greppet i skorna är med andra helt magnifikt. Detta är en padelsko för dig som söker ett par skor att lita på i alla lägen. Den passar såväl avancerade spelare som ambitiösa motionärer.

Babolat Jet Premura Padel Women

9/10
Grepp 85%
Stabilitet 80%

Adidas Courtjam Bounce är padelskon för både motionärer/medelspelare och nybörjare. Det är en padelsko utrustad för att klara tuffa utmaningar på banan.  Sulan har självklart Adidas Bounce-dämpningsteknik som ger förbättrad stötdämpning och prestanda. I denna sko får du allt du behöver och samtidigt till ett av marknadens bästa pris.

Bästa padelskor junior

Som juniorspelare behöver du ha en annan typ av padelskor. Framförallt har du inte samma tyngd som en fullvuxen dam eller herrspelare. Vilket gör att dämpningen på skorna kommer vara mer anpassad för en lägre vikt. Padelskor för juniorer är dock minst lika viktiga att investera i ett par riktigt bra skor. 

Asics GEL-Game 9 Junior - Bäst i test padelskor junior

Grepp 75%
Stabilitet 80%
8.5/10

Asics är ett varumärke som man i stort sett alltid kan lita på när det kommer till sportskor. De har genom året utvecklat enormt bra löparskor och är kända för att leverera kvalité till fötterna. Bästa padelskorna för juniorer är därför föga förvånande ett av Asics par padelskor. Asics Gel Game 9 junior är en utmärkt padelsko för juniorspelare.

Den ger spelaren en stabil balans i sidledsförflyttningarna och främjar ett responsivt steg med en skön känsla. 

Bäst i test när det kommer till padelskor för juniorer blir utan tvekan Asics Gel Game 9 junior!

Bästa padelskor budget

Är du ute efter att hitta lite billigare padelskor? Då har vi tagit fram två rekommendationer här nedan för dig. Kanske har du precis påbörjat din padelkarriär som motionsspelare och är inte sugen på att investera i skor för ett par tusen kronor. Då kan du känna dig lugn, det finns utmärka padelskor för alla budgetnivåer. 

Här har vi listat våra två favoriter när det kommer till bästa padelskor budget för herr och dam.

ADIDAS COURT CONTROL W

8/10
Grepp 75%
Stabilitet 70%

Letar du ett par kostnadseffektivare padelskor för damer som bättre passar din budget? Adidas Court Control W är ett utmärkt budgetalternativ för dig som är ute efter padelskor under tusenlappen. 

Adidas har tagit fram en sko som skall klara de allra mest seriösa padelspelarna. Men till en betydligt billigare prislapp än många av deras andra modeller. Court Control W är en marknadens absolut snyggaste padelskor. Med en clean design och utrustade med adidas Bounce-dämpningsteknik som ger förbättrad stötdämpning, får du en padelsko att lita på. 

Med en bra andningsförmåga och lång hållbarhet är det en sko där du får mycket för pengarna. 

NIKE VAPOR LITE

8/10
Grepp 75%
Stabilitet 70%

Likt en racerbil finns allt det bästa under huven på dessa padelskor från Nike. Med ett unikt dämpningssystem är Nike Vapor Lite utrustade för att ge dig ett övertag för att nå bollen så fort som möjligt. 

Med ett slitstarkt och ventilerande material kommer du här att få en padelsko som håller foten både stabil och sval under ditt spelande. 

Nike har här tagit fram en kostnadseffektiv padelsko som du får en bit under tusenlappen vilket gör den till en prisvärd sko att exempelvis starta sitt padelspel med. 

PadelZpel.se drivs av icke professionella padelfantaster. Dessa guider och informationssidor är framtagna från vårt perspektiv. Alla betyg och åsikter är våra personliga och dina upplevelser kan givetvis skilja sig från våra.