Bästa padelskor 2022

Bäst i Test - GUIDE

5/5

Söker du efter de bästa padelskorna som går att hitta 2022? 
Då har du kommit helt rätt! Här hittar du en fullmatad guide över padelskor i mängder av olika modeller och varumärken. I takt med att padeln växer snabbare och snabbare, kommer också fler och fler padelskor ut på marknaden. Idag hittar du padelskor från alla de stora respekterade varumärkena, både i herr, dam och juniormodeller. Här har vi tagit fram en guide för att underlätta för dig som just nu letar efter att köpa nya padelskor.  Allt samlat i denna guide av de bästa padelskorna 2022!

Enjoy!

Innehållsförteckning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från:
Rocketpadel, Pricerunner

Bästa padelskor 2021

Bästa padelskor herr

Om du söker efter de bästa padelskorna för herrar har vi två rekommendationer som vi vill ge dig. Bägge dessa skor har ett fantastiskt grepp, vilket vi anser är en av de viktigaste faktorerna när du skall köpa nya padelskor. Padelbanorna kan vara extremt hala när du snabbt gör vändningar och vridningar. Att då ha skor som inte har tillräckligt bra grepp i banan kan bli kostsamt och ökar skaderisken enormt. Den andra delen av en padelsko som vi tittar lite extra noga på är stabiliteten i sidoförflyttningar. Det är lätt hänt med en för ostabil padelsko att du förflyttar dig sidledes och stukar foten. 

Babolat Jet Premura 2021 - Bäst i test herr padelskor

Bästa padelskor herr 2021
Grepp 85%
Stabilitet 80%
9.5/10

Världens bästa padelskor har den kallats och den lever definitivt upp till dess rykte. Babolat Jet Premura 2021 är padelskon för dig som vill ha en padelsko för herrar av absolut högsta kvalité. Babolat har länge varit ett respekterat varumärke inom tennisen, så det är föga förvånande att de är just dem som tar fram denna sko. 

Med en gummi undertill rekommenderat av självaste däcktillverkaren Michelin kombinerat med ett djupare mönster får du padelskor med fantastiskt grepp. Skon är tillverkad i samarbete med Mondo (officiell gräsleverantör till WPT) och däcktillverkaren Michelin. I denna sko har man från Babolat verkligen gett allt man kan. 

Skon har en slitstark ovansida tillverkad med MatrYx2.0, som är uthålligt material som gör att skon håller längre. Hälpartiet i skon är dessutom förstärkt med Babolats egenutvecklare dämpningssystem som minimerar skaderisken. 

Babolat Jet Premura är padelskon som tar hem bäst i test när det kommer till padelskor för herrar! 

NIKE REACT VAPOR NXT | BLUE/GOLD

9/10
Grepp 80%
Stabilitet 80%

Som alltid levererar Nike när det kommer till sportskor. Nike React Vapor NXT är nästa generations padelsko, med dess tajta och strumpliknande passform. Nike har samlat in data från aktiva atleter för att skapa den absolut bästa padelskon på marknaden. Med extremt bra grepp och förstärkt yttre får du en stabil sko på padelbanan.

ADIDAS SOLECOURT PRIMEBLUE

8.5/10
Grepp 75%
Stabilitet 80%

Solecourt är den stabila padelskon från Adidas med formgjuten hälkopp som stabiliserar dig för precisa slag. Skon är utrustad med Boost-sula för att erbjuda dig bästa möjliga dämpning. Skon är dessutom skapad från återvunnet funktionsmaterial delvis skapat med Parley Ocean Plastic.

Bästa padelskor damer

Att hitta de bästa padelskorna för damspelare är idag inte helt enkelt för dig. Det ställs höga krav på padelskorna i en padelmatch. Desto högre upp du kommer och desto bättre padelspelare du blir, ju mer viktigt blir det att du har bra padelskor. Ett par padelskor som ger dig grepp, stabilitet och är slitstarka med lång hållbarhet. De bästa padelskorna för damer finns idag i prisspannet mellan 1200-1900 SEK. Det är definitivt en investering som du inte kommer att ångra dig, dina fötter kommer garanterat att tacka dig för det. 

Adidas by Stella McCartney Barricade Boost - Bäst i test dam padelskor

Grepp 70%
Stabilitet 85%
9.5/10

Sportjätten Adidas vinner i vår kategori när det kommer till de bästa padelskorna för damer. Med sina Barricade Boost ger de damspelare ett par padelskor som verkligen kommer hjälpa dem fram över padelbanan. Skorna är väldigt lätta och kommer ge dig som damspelare en rörligt som gör att du nästan svävar fram på banan. 

Skorna är förutom dess lätthet utrustade med en stabilitet som kommer göra att du undviker onödiga skador. De är också utrustade med en sula med utmärkt grepp och en förstärkt ovansida av slitstarkt material. 

Barricade Boost är en del av Adidas oerhört populära serie adidas by Stealla McCartney. De är en solklar favorit hos oss när det kommer till de bästa padelskorna för damer. 

BABOLAT SENSA 2021 WHITE/PINK PEACOCK

9.5/10
Grepp 90%
Stabilitet 70%

Babolat Sensa är en del av Babolats nya damkollektion för året 2021. Skon är tillverkad i samarbete med WPT mattleverantören Mondo och gummi-experten Michelin. Greppet i skorna är med andra helt magnifikt. Detta är en padelsko för dig som söker ett par skor att lita på i alla lägen. Den passar såväl avancerade spelare som ambitiösa motionärer.

ADIDAS COURTJAM BOUNCE |

8/10
Grepp 75%
Stabilitet 70%

Adidas Courtjam Bounce är padelskon för både motionärer/medelspelare och nybörjare. Det är en padelsko utrustad för att klara tuffa utmaningar på banan.  Sulan har självklart Adidas Bounce-dämpningsteknik som ger förbättrad stötdämpning och prestanda. I denna sko får du allt du behöver och samtidigt till ett av marknadens bästa pris.

Bästa padelskor junior

Som juniorspelare behöver du ha en annan typ av padelskor. Framförallt har du inte samma tyngd som en fullvuxen dam eller herrspelare. Vilket gör att dämpningen på skorna kommer vara mer anpassad för en lägre vikt. Padelskor för juniorer är dock minst lika viktiga att investera i ett par riktigt bra skor. 

Asics GEL-Resolution 8 GS JR - Bäst i test padelskor junior

Bästa padelskor junior
Grepp 75%
Stabilitet 80%
8.5/10

Asics är ett varumärke som man i stort sett alltid kan lita på när det kommer till sportskor. De har genom året utvecklat enormt bra löparskor och är kända för att leverera kvalité till fötterna. Bästa padelskorna för juniorer är därför föga förvånande ett av Asics par padelskor. Acics GEL-Resolution GS JR är en utmärkt padelsko för juniorspelare.

Den ger spelaren en stabil balans i sidledsförflyttningarna och främjar ett responsivt steg med en skön känsla. 

Bäst i test när det kommer till padelskor för juniorer blir utan tvekan Asics GEL-Resolution GS JR. 

Bästa padelskor budget

Är du ute efter att hitta lite billigare padelskor? Då har vi tagit fram två rekommendationer här nedan för dig. Kanske har du precis påbörjat din padelkarriär som motionsspelare och är inte sugen på att investera i skor för ett par tusen kronor. Då kan du känna dig lugn, det finns utmärka padelskor för alla budgetnivåer. 

Här har vi listat våra två favoriter när det kommer till bästa padelskor budget för herr och dam.

ADIDAS COURTJAM BOUNCE

Bästa padelskor herr budget
8/10
Grepp 75%
Stabilitet 70%

Letar du ett par kostnadseffektivare padelskor för herrar som bättre passar din budget? Adidas Courtjam Bounce är ett utmärkt budgetalternativ för dig som är ute efter padelskor under tusenlappen. 

Adidas har tagit fram en sko som skall klara de allra mest seriösa padelspelarna. Men till en betydligt billigare prislapp än många av deras andra modeller. Courtjam Bounce är en marknadens absolut snyggaste padelskor. Med en clean design och utrustade med adidas Bounce-dämpningsteknik som ger förbättrad stötdämpning, får du en padelsko att lita på. 

Med en bra andningsförmåga och lång hållbarhet är det en sko där du får mycket för pengarna. 

ADIDAS GAMECOURT

8/10
Grepp 75%
Stabilitet 70%

För damerna har vi valt ut Adidas GameCourt som den absolut bästa budget padelskon för damer. Detta är en lättviktssko som är utrustad med mängder av funktioner och material som kommer underlätta ditt rörelsemönster. 

Med GameCourt får du en padelsko som förstärker ditt spel utan att ta dig långt utanför din komfortzon. Ventilerande ovansida, fixerad passform och utrustad med Cloadfoam sula som dämpar varje steg.
Detta är en fantastisk padelsko för damspelare, där du får mycket för pengarna. Med en kostnad strax under tusenlappen har du den absolut bästa budget padelskon för damer. 

PadelZpel.se drivs av icke professionella padelfantaster. Dessa guider och informationssidor är framtagna från vårt perspektiv. Alla betyg och åsikter är våra personliga och dina upplevelser kan givetvis skilja sig från våra.