Omdöme & recension av:

Babolat Storm 2021

7.5/10

Babolat som gjort sig kända för sina unika rackethuvud och genomtänkta strategi när det kommer till padelracken. Har här tagit fram ett fantastiskt välkonstruerat padelrack riktad mot nybörjare, Babolat Storm.

Babolat Storm 2021 är det droppformade padelracket anpassat för nybörjare som precis startat igång sin padelkarriär. Den stora formen kombinerat med stor sweet spot gör det lättspelat och förlåtande. Den mjuka kärnan bidrar till en mjuk träff som gör att du enklare kan ha kontroll på dina slag. Allting i detta rack är anpassat för att kunna erbjuda en ny spelare inom sporten bästa möjliga start för att komma igång med sitt spelande. Babolat Storm är ett utmärkt nybörjarrack!

Babolat Storm 2021

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Babolat Storm

Om Babolat Storm 2021

Babolat har här valt att satsa på ett nybörjarrack med flera intressanta egenskaper. En av de egenskaper som erbjuds i Babolat Storm som är lite unikt kring lättspelade nybörjarrack, är att balansen är hög. De flesta padelrack som är riktade mot nybörjare har en låg eller medelbalans för att erbjuda spelaren mer kontroll och smidigare rörlighet över banan. Men i Babolat Storms fall har man valt att lägga en topptung balans kombinerat med den stora sweetspoten. Detta gör racket till unikt i dess kategori. 

Babolat Storm erbjuder annars en skön mix av klassiska Babolat egenskaper så som ett stort rackethuvud och bekvämt greppområde. Hög kontroll och en mjuk bollträff gör det till ett ultimat padelrack för nybörjare. 

Egenskaper babolat storm 2021

Racket har ett droppformat huvud kombinerat med en hög balans. Detta brukar vanligtvis kunna försvåra det lite för spelare med mindre erfarenhet, då sweetspot kan vara lite mindre då. Men Babolat har lyckats med att få racket till ett väldigt lättspelat rack. 

Ramen är byggd i karbon och träffytan av glasfiber, som i kombination med den lätta vikten i racket (345 gram) gör den enkel att svinga. Hög balans och en stor sweetspot ger racket en extra dimension för spelare som  precis startat sitt padelspelande. 

Babolat Storm test

3 snabba - babolat storm 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Babolat Storm är ett välbalanserat padelrack som passar bäst för nybörjare inom sporten. Den ger dig som spelare utmärkta förutsättningar för att komma igång ordentligt med både det offensiva och defensiva spelet. 

Vilken nivå är Babolat Storm 2021 anpassat för?

Storm är riktat gentemot nybörjare. 
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Racket är klassat som ett mjukt padelrack som ger dig en behaglig bollträff. 

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.