Omdöme & recension av:

Adidas Essnova Carbon Ctrl 3.0 2021

8/10

En av Adidas uppdateringar inför 2021 är den nya Essnova Carbon Ctrl 3.0 30, som kommer i en helt ny och fräsch design. Detta är kontrollvarianten av racketen i Essnova-serien och passar den kontrollerade padelspelaren. 

Adidas släppte 2021 två stycken padelrack i Essnova-serien: Essnova Carbon 3.0 och Essnova Carbon Ctrl 3.0. Bägge två i en urläcker design och i Essnova Carbon Ctrl 3.0 hittar du en härlig mix av blått och svart. 

Racket är anpassat för defensiva spelare som föredrar kontroll före kraften. Den runda formen mixat med dess mjuka kärna ger dig en skön bollträff med bra felmarginaler. Även om racket i första hand inte är riktad till nybörjare, är det ett relativt lättspelat rack. Ett rack som fungerar både för motionären som den lite mer erfarna spelaren. 

Adidas Essnova Carbon Ctrl 3.0

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Adidas Essnova Carbon Ctrl 2021

Om Adidas Essnova Carbon Ctrl 2021

Kontrollvarianten i Essnova-serien har fått en hel del härliga egenskaper för den som är ute och letar efter ett defensivt padelrack. Racket har en låg balans och en träffyta mitt i den runda formen. Det bidrar till den lätthet som upplevs i det defensiva spelet och rörelserna längs banan. Bak på baslinjen kan du känna dig säker med detta rack som dessutom i årets version blivit utrustad med en styvare yta. Detta för att kunna erbjuda lite mer kraft i slagen än tidigare modell.

Väl framme på nät fortsätter den mjuka kärnan att erbjuda bra kontroll vid volleyslagen. Det som till slut lämnas att önska kring Adidas Essnova Carbon Ctrl 3.0 är overheadslagen. Där saknas kraften idag och du får ingen större hjälp från racket när det kommer till farten. Samtidigt är detta kontrollvarianten i Essnova-serien och söker du kraft är Adidas Essnova Carbon 3.0 ett bättre alternativ. 

Egenskaper Adidas essnova carbon ctrl 2021

Adidas Essnova Carbon Ctrl 2021 har en ram gjord i kolfiber med Adidas eXoskeleton-teknologi. Den mjuka Eva Soft kärnan bidrar till den mjuka känslan och dess höga komfort. Uppdaterat i 2021 års modell är träffytan som uppgraderats från 3k kolfiber till 6k. Detta för att kunna ge lite mer fart i slagen från racket och därmed ge spelaren lite mer hjälp med detta. 

Balans & vikt

Racket har en låg balans som tillsammans med den kraftigt runda ytan och en centrerad sweetspot gör att racket upplevs enormt lättspelat. Du har en relativt stor yta att träffa bollen med helt centrerat i racket. Det gör att felmarginalerna förbättras för dig som spelare och ställer inte krav på en hundraprocentig bollträff. Vikten i racket är 360 gram och i kombination med den låga balansen gör att det är ett enkelt rack att ha i handen. 

Adidas Essnova Carbon Ctrl 2021

3 snabba - Adidas essnova carbon ctrl 2021

För defensiva eller offensiva spelare?

Detta rack riktar sig främst till defensiva spelare. Låg balans, rund yta och centrerad sweetspot gör det till ett riktigt bra kontrollrack, framförallt för det defensiva spelet.

Vilken nivå är Adidas Essnova Carbon Ctrl 2021 anpassat för?

Racket passar bra för medelspelare. Det kan även fungera för nybörjare som har en hyfsad bollkänsla sedan innan. Men där tror vi priset gör att det finns bättre alternativ för nybörjare på marknaden. 
 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Adidas Essnova Carbon Ctrl 2021 är ett medelhårt padelrack. Mjuka kärna som blivit uppgraderad i hårdheten i träffytan. 

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.