Omdöme & recension av:

Adidas Adipower Light 3.0

9.5/10

Adidas Adipower Light 3.0 är uppgraderingen som verkligen sticker ut. Här får du fullständig kontroll i ditt spel både defensivt och offensivt. En riktig favorit när det kommer till padelrack på marknaden!

Adidas som är en utav våra mest kända tillverkare av sporttillbehör har här tagit fram ett padelrack med urläcker design och som ger dig maximal kontroll i spelet. Detta är en uppgradering från Adidas Adipower Light 2.0 som tog marknaden med storm tack vare sina unika egenskaper. Uppgraderingen Adipower Light 3.0 är ett påkostat och välutvecklat padelrack med de senaste teknologierna som passar såväl män som kvinnor och som används av flertalet spelare på proffstouren.

Adidas Adipower Light 3.0

SPECIFIKATION

Information om racket

PLUS / MINUS

Fördelar och nackdelar

Adipower Light 3.0

Om Adidas Adipower Light 3.0

Adidas har genom året tagit fram en uppsjö av populära padelrack för alla typer av spelare. Ett padelrack som minst sagt tog padel världen med storm var Adidas Adipower Light 2.0. Detta på grund av dess unika egenskaper och att man lyckats skapa ett padelrack av högsta kvalitet som vägde väldigt lite. Nu har tillverkare lanserat uppföljaren nämligen Adidas Adipower Light 3.0 som kommer med en urläcker design fullproppad med de senaste materialen och teknologierna.

Adidas Adipower Light 3.0 är ett runt padelrack som lämpar sig bra för spelare på medel till en avancerad nivå. Det är ett lika lätt padelrack som föregångaren men med en lite större sweetspot som gör att racket blir lite mer förlåtande vid hårda bollträffar. Man har också tillverkat kärnan med ett lite mjukare material vilket ska ge dig bra fart vid de hårda bollträffarna. Här får du som spelare ett kontrollerat padelrack av högsta kvalitet som som dessutom är mer skonsamt för din kropp. Detta har kommit att bli ett padelrack som används flitigt av flertalet proffsspelare på touren som bland annat Marta Ortega som spelat med detta padelrack under WTP-touren. 

Detta är ett padelrack i den högre prisklassen vilket också avspeglas på materialen och teknologierna som används för att ta fram det. Söker du ett kontrollrack som ändå ger bra fart så är kanske Adidas Adipower Light 3.0 padelracket för dig.

Egenskaper Adidas adipower light 3.0

Adipower Light 3.0 är ett perfekt alternativ för dig som trivs med ett lättare padelrack. Här har man lyckats få fram ett premiumrack som endast väger mellan 345-360g vilket är lite om man jämför med andra padelrack i denna prisklass. Detta utan att göra avkall på egenskaperna eller kvaliteten i padelracket. Adidas Adipower Light 3.0 är nämligen tillverkat för att ge dig som spelare maximal kontroll i ditt spel kombinerat med bra fart i dina smashar. Padelracket är uppbyggt med en mjukare kärna samt en slagyta i påkostad kolfiber, detta ger dig den ultimata mixen mellan kraft och kontroll.

Adidas Adipower Light 3.0 har även en lite större sweetspot vilket innebär att den är lite mer förlåtande jämfört med padelrack med mindre sweetspot. Träffar du exempelvis längre ut mot padelrackets ram så har du ändå möjlighet att få bra fart i dina slag. Detta är också ett bra padelrack för dig som gillar precision och placeringar i ditt spel. Racket har nämligen en yta som går att likna med ett sandpapper. Den ruggade ytan ger dig extra spinn i dina bollträffar och således också mer effekt.

Har du eller har du haft problem med skador eller känningar på grund av ditt padelspel så är detta ett padelrack vi kan rekommendera. På grund av den låga vikten är detta ett padelrack som kommer vara mer skonsamt för din kropp och minimera tråkiga skador som kan uppkomma med sporten.

Adidas Adipower Light 3.0 har precis som alla Adidas padelrack ett handleds snöre som säkerställer bästa möjliga grepp.

Adidas Adipower Light 3.0 recension

3 snabba - Adidas adipower light 3.0

För defensiva eller offensiva spelare?

Adidas Adipower Light 3.0 lämpar sig bra för spelare som är all-round. Den har bra egenskaper i såväl defensiven som offensiven. Ger bra fart i hårda bollträffar tack vare den mjuka kärnan samtidigt som den ger dig maximal kontroll i ditt spel.

Vilken nivå är Adidas Adipower Light 3.0 anpassat för?

Racket lämpar sig bra för medel till avancerad nivå. Detta är alltså inget padelrack som vi skulle rekommendera dig som nybörjare i sporten. 

Är det ett hårt eller mjukt padelrack?

Racket är klassat som ett mjukt racket.

Du skickas automatiskt till den butik som erbjuder lägsta pris.